NRK Meny
Normal

Mjøndalen: – Vil gå for trepoengere for å redde plassen

Mjøndalen står uten borteseier så langt i sesongen. Trener Vegard Hansen tror bruntrøyene har en god mulighet mot Lillestrøm. Følg kampen her.

Fred Friday jubler

Fred Friday jublet for Lillestrøms tredje skåring i kampen mot Mjøndalen i april. Kampen endte med seier 4–1 til Lillestrøm.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

Mjøndalen har begge beina plantet i bunnstriden i eliteserien, og kjemper for å klare å holde seg i vår øverste divisjon.

Laget fra Nedre Eiker står uten borteseier så langt denne sesongen, men trener Vegard Hansen tror sjansen er god for å innkassere tre poeng borte mot Lillestrøm på lørdag.

– Vi må gå for trepoengere framover nå. På de seks siste kampene trenger vi nok minst sju poeng for å berge plassen, sier Hansen.

Vegard Hansen

Mjøndalen-trener Vegard Hansen har tatt laget helt fra tredjedivisjon opp til eliteserien.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Betyr det at hvis det står uavgjort mot slutten av en kamp, så vil dere satse mer enn tidligere på å ta alle tre poengene?

– Det kan faktisk skje, men samtidig er det litt avhengig av hvordan kampen har vært. Utgangspunktet vårt er at vi trenger to trepoengere i de seks kampene som står igjen. Vi ser på Lillestrøm-kampen som første mulighet. Selv om de spiller hjemme, er det ikke umulig for oss å vinne, sier Hansen.

Tre lag jevne i nedrykksstriden

Mjøndalen har nå 20 poeng og ligger på kvalifiseringsplassen. På plassen over ligger Start med like mange poeng, mens rett bak lurer Tromsø med 19 poeng. Hansen mener bruntrøyenes erfaring som underdog kan komme godt med på tampen av sesongen.

– Vi har vært i denne situasjonen før. De tre første årene etter at vi rykket opp til 1. divisjon, så det verre ut enn det gjør nå. Som klubb har vi alltid klart å redde oss mot slutten. Det er ingen krise om vi skulle rykke ned, men vi har veldig lyst til å holde oss, sier Hansen.

– Revansjelysten Pellegrino

For tidligere Lillestrøm-spiller Amahl Pellegrino blir det en spesiell kamp, tror treneren. Pellegrino kom til Mjøndalen i sommer, etter at han hadde fått begrenset med spilletid hos kanarifuglene.

– Jeg tipper han er revansjelysten og har lyst til å vise at det var dumt av Lillestrøm å la ham gå, sier Hansen.

Sist lagene møttes på Mjøndalen stadion den 30. april, vant Lillestrøm 4–1.

Dagens kamp starter klokka 1530. Du kan følge hele kampen her.

Laster innhold, vennligst vent..