Normal

Mjøndalen går for eliteserien

Vil rykke opp i løpet av de neste sesongene, og er villige til å bruke penger på å forsterke stallen.

Vegard Hansen

Mjøndalen-trener Vegard Hansen sikter seg inn mot eliteseriespill.

Foto: Knut Brendhagen / NRK

2 runder før slutt ligger Mjøndalen på sjetteplass i 1. divisjon, og kjemper dermed fortsatt om opprykk til eliteserien. Sjetteplass vil nemlig gi kvalifisering til spill i vår øverste divisjon.

Men om det ikke skulle bli opprykk i år, så tenker man langsiktig i Nedre Eiker. I løpet av de neste sesongene ønsker MIF å igjen ta steget opp blant de aller beste.

Kenneth Karlsen

Sportssjef Kenneth Karlsen sier de skal forsterke laget, og ønsker seg sultne spillere.

Foto: Anders Wam Bjerkeseth / NRK

– Vi har alltid vært veldig vage med målsettinger, og det er ikke fordi vi jobber uten mål og mening, men det er fordi det å rykke opp er ganske tøft. Vi syntes det er mye mer komfortabelt å jobbe steinhardt og bli bedre over tid, og så tror vi det resulterer i at vi går opp. Men om det blir til neste år, eller om to eller tre år, det er litt vanskelig å spå, sier sportssjef i Mjøndalen, Kenneth Karlsen.

Skal forsterke laget

Selv om Kenneth Karlsen ikke sier det rett ut, så er det liten tvil om at Mjøndalen drømmer om å spise kirsebær med de store igjen. På 90-tallet forsvant de fra norsk toppfotball, men har jobbet seg tilbake, og er nå et stabilt lag på øvre halvdel i 1. divisjon. Nå vil de ta det siste steget, og da trenger trener Vegard Hansen forsterkninger.

– Vi kommer nok til å prøve å få inn virkelig kvalitet. Spillere som kan heve oss, som vi kanskje er innstilt på å legge litt i potten for å få inn. Vi har en bred og en god stall, men det å få inn topper som kan hjelpe oss til et opprykk i løpet av to eller tre år, det er sånn vi tenker nå, sier Hansen.

– Høres ut som om dere har noen navn på blokka?

– Veldig mange navn på blokka, men veldig få kontakter enda. Vi har pratet med noen, men den prosessen har akkurat begynt, forklarer Hansen.

Les også: – Vi må ha ganske mange tanker i hodet

Vil ha sultne spillere

Og skal man forsterke det som allerede er et godt lag i 1. divisjon, så må sportssjef Kenneth Karlsen tenke litt nytt.

– Det vi ser veldig tydelig etter nå det er folk som er sultne. Vi går litt bort fra den semi-amatørrollen som vi har hatt, hvor kanskje jobb og skole har hatt like mye fokus. Nå ønsker vi fotballspillere som har ett mål, og det er å bli så gode som overhodet mulig, sier Karlsen.

– Vil det si at vi nå får fulltids fotballspillere i Mjøndalen?

– Ja, mentalt sett fulltids. Dessverre så blir det ikke det økonomisk sett, men du må være villig til å legge så mye i potten som skal til for å bli god nok, forteller Karlsen.

Planlegger fremtiden uten Kirkevold

Pål Kirkevold

Pål Kirkevold har scoret jevnt og trutt for Mjøndalen, men har takket nei til et nytt kontraktstilbud fra klubben.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

En av dem som har vært toneangivende for MIF denne sesongen er spiss Pål Kirkevold. Den tidligere HamKam spilleren har takket nei til kontrakten Mjøndalen har tilbudt, og Vegard Hansen planlegger nå den neste sesongen uten Kirkevold.

– Pål er en av mange som er på utgående kontrakt, og vi har gitt han et tilbud som han har takket nei til. Der står saken. Vi regner med at Pål forsvinner, han har vi på mange måter avskrevet, sier Hansen.

– Men ligger tilbudet deres der fremdeles?

– Nei, det gjør det ikke nå, det er trukket tilbake. Men muligens går vi i dialog med han, hvis han ønsker å bli i Mjøndalen.

– Betyr det at en spiss er det som står øverst på lista?

– Ikke bare en, vi skal sannsynligvis ha inn to meget gode spisser. Vi sikter høyt, og trenger virkelig kvalitet på topp, forteller Hansen.

Sportssjefen utdyper at klubben også ønsker å forsterke i flere ledd.

– Ja vi skal ha inn en sentral midtbanespiller, vi skal ha inn en eller to spisser og vi skal sikkert ha inn en forsvarsspiller også. Men de to kommende ukene handler egentlig om å avklare med våre egne spillere. Vi gjør alltid den jobben først, før vi begynner med noen andre, sier Karlsen.

Usikre om Beugre

Hønefoss

Kevin Beugre er på utlån fra Hønefoss. Mjøndalen er usikre på om de vil ha med unggutten videre.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

En av spillerne som har overbevist for MIF er Kevin Beugre. Spilleren er på utlån fra Hønefoss, men Mjøndalen ser ut til å ønske at spissen fortsetter i Nedre Eiker.

– Han har en fin utvikling, og det er en interessant spiller for neste år. Så er det et kostnadsspørsmål og litt inn mot kontraktsforhold i Hønefoss også. Vi vet ikke, det blir en dialog utover høsten. Og så har det litt å si hvor god han er videre, og hvor viktig han kan bli for oss neste sesong, sier Vegard Hansen.

– Avtalen vi har med Hønefoss er at han er her på lån her ut året, og så tar vi en prat med HBK om det. Han er under kontrakt med Hønefoss, og i utgangspunktet så er han der, avslutter Karlsen.