Mistet lappen på stedet

En bilfører i 20-årene mistet lappen på stedet. Årsaken var disse bilvinduene.

Stansete med gjeniset frontrute

Slik så bilruta ut da politiet stanset bilen.

Foto: POLITIET / POLITIET

Mannen ble stanset i en politikontroll i Drammen sentrum tidlig mandag morgen, før folk skulle på jobb, sier operasjonsleder Erik Gunnerød ved Søndre Buskerud politidistrikt.

I tillegg til at mannen hadde null sikt, kjørte han også med sommerdekk på bilen, og det foreligger avskiltingsbegjæring på bilen.

Null sikt

– Ut ifra bildene kan sjåføren ikke ha sett noe som helst, han var en fare både for egen og andres sikkerhet. Det er galimatias å sette seg og kjøre en slik bil, sier Erik Gunnerød.

Politiet så veldig tydelig at sjåføren ikke hadde skrapet vinduene slik han burde, og stanset bilen. Mannen ble fotgjenger på stedet. Han blir anmeldt og kan vente seg ei kraftig bot. Reaksjonen skal juristene hos politiet nå ta stilling til.

Null sikt

Fra innsida av bilen var det ikke mye føreren kunne skimte.

Foto: POLITIET

– Hva er budskapet til folk som skal ut på morgenen med isete bilvinduer?

– Det er at man setter seg selv og andre i fare hvis man ikke skraper vinduene skikkelig. Kravet er at man skal ha god sikt i alle retninger, framover, bakover og til sidene, sier Erik Gunnerød.

Ingen unnskyldning

– Er det mange som kjører rundt med isete vinduer og dårlig sikt?

– Ja, det er faktisk ganske mange som ikke skraper frontruta tilstrekkelig. De tar gjerne bare på sin side, der de sitter. Det finnes ingen unnskyldning, de skal påse at de har fri sikt i alle retninger.