Mistenkt for tyveri av hunder i Hønefossområdet

– Vi får stadig melding om hunder som er borte, men dette var et spesielt tilfelle, sier Arvid Bjerke, operasjonsleder i Nordre Buskerud politidistrikt.

Laster kart, vennligst vent...

Politiet ber nå folk være oppmerksomme på en hvit Opel Vivaro. Sjåførene av bilen er mistenkt for forsøk på tyveri av hunder i Hønefoss-området.

Natt til søndag våknet en hundeeier i Hønefoss-området av bråk ute på gårdstunet. Da han stod opp, så han to menn som gikk mot hundegården med hans tolv hunder. Da personene oppdaget hundeeieren, ble de trolig skremt og forlot området, opplyser Arvid Bjerke, operasjonsleder i Nordre Buskerud politidistrikt.

– Hundeeieren er helt sikker på at mennene var på tokt for å ta med seg noen av hundene hans.

Tidligere på dagen hadde hundeeieren observert en bil som kjørte rundt og kartla området og spurte om forskjellige adresser, opplyser Bjerke.

Får inn mange meldinger

– Vi har i løpet av sommeren fått inn flere meldinger om folk som har hatt litt unormal adferd mot hunder, meldinger om forsøk på å få med seg noen hunder.

– Har dere fått melding på hunder som er stjålet?

– Vi får stadig melding på hunder som er borte, det går ikke en dag uten at vi får melding om hunder som er borte, eller at folk har tatt vare på hunder som har stukket av. Man vet jo aldri om de har stukket av eller blitt tatt, men stort sett så kommer de til rette.

– Så det er ingen som har anmeldt tyveri av hund?

– Nei, for det vet de som regel ikke. Dette var et spesielt tilfelle med bilen som kom opp på gården og sonderte terrenget. Det virka litt mistenkelig. Og når disse karene kom på natta, la hundeeier sammen to pluss to, sier operasjonslederen.