Mintes gutten (14) som døde

Mange ungdommer og voksne samlet seg fredag kveld ved ulykkesstedet der en 14 år gammel gutt omkom etter at han ble påkjørt av en lastebil.

Minnemarkering Drammen

Mange har lagt ned både blomster og lys ved ulykkesstedet.

Foto: Anders Nielsen / NRK

Ulykken skjedde ved 9-tiden fredag morgen på Holmenbrua i Drammen. 14-åringen var på sykkeltur med rundt 20 medelever da han ble truffet av en lastebil og omkom. Detaljer rundt hva som gjorde at gutten ble truffet av lastebilen er ikke kjent.

Åpen skole

14-åringen var elev ved Høvik skole i Lier. Skolen har vært åpen for alle som vil og trenger noen å prate med helt frem til fredag klokken 20. Skolen vil også holde åpent mellom 12 og 16 både lørdag og søndag.

Gunn Cecilie Ringdal

Ordfører i Lier, Gunn Cecilie Ringdal.

Foto: NRK

– Et psykososialt helseteam fra Lier kommune vil være på plass for å prate med dem som har behov for det. Det er ingen spørsmål som er for små og alle vil få mulighet til å snakke med noen, sier ordfører i Lier, sier Gunn Cecilie Ringdal.

Kriseteamet vil også være på skolen mandag.

Stengte veien under minnemarkering

Fredag kveld samlet mange mennesker seg til en minnemarkering. Både Holmenbrua og Strømsøbrua var stengt i en time fra 19–20 mens minnemarkeringen pågikk.

– Det er en dyster stemning og en trist stemning, fortalte NRKs reporter på minnemarkeringen.

Rektor Lisbet Grøvdal, Høvik skole

Rektor ved Høvik skole i Lier, Lisbet Grøvdal.

Foto: NRK

Det har vært muligheter for å legge ned både lys og blomster på Holmenokken, som er et friluftsområdet ved siden av veien. Det er det mange som har gjort.

– Dette er en dyp tragisk hendelse som har gått dypt inn på oss alle. Dette er noe som ikke skal skje og hele Høvik skole er i dyp sorg i dag. Først og fremst føler vi en enorm medfølelse med de pårørende og foresatte, sier rektor ved Høvik skole, Lisbet Grøvdal til NRK etter minnemarkeringen.

Elever tok initiativ

Det var elever og foresatte som tok initiativ til minnemarkeringen fredag kveld.

– Vi synes det er fint med et slikt initiativ. Det er både godt og vondt, men vi tror det er godt for elevene. Vi setter også pris på at politiet har lagt til rette for oss slik at det var trygt å gjennomføre en slik markering, sier rektoren.

Minnemarkering Holmenbrua

Det var mange som samlet seg på Holmenbrua fredag kveld for å minnes en 14 år gammel gutt som omkom fredag morgen.

Foto: NRK