NRK Meny
Normal

Hellbillies-fall kostet millioner

Aslag Haugen og Hellbillies måtte avlyse alle konserter i fjor. Nå har bandet inngått et forlik med Skiipagurrafestivalens forsikringsselskap og får over 4 millioner kroner.

Hellbillies-vokalist Aslag Haugen ramlet av scenen i Skippagurra

Aslag Haugen gikk med krage flere måneder etter fallet.

Foto: Fotomontasje: KNUT ERIK KNUDSEN / Raymond Hildonen / Scanpix

Aslag Haugen

Aslag Haugen smiler igjen etter ulykken som skjedde i juli i fjor.

Foto: Grete Ingebjørg Berge / NRK

I juli 2009 brakk Hellbillies-vokalist Aslag Haugen nakken og begge håndledd etter at han falt av scenen under Skiippagurra-festivalen.

Bandet måtte avlyste resten av konsertene for fjoråret. Dette ga bandet et økonomisk tap, som førte til at de krevde flere millioner kroner i erstatning.

Til sammen 44 konserter ble avlyst, og ti eller elleve personer mistet forventede inntekter.

Alt om Hellbillies

4,1 millioner kroner

Nå har Ålbandet inngått forlik med forsikringsselskapet til festivalen og får ifølge VG 4,1 millioner kroner i erstatning.

Regnskapet for 2009 viser at Hellbillies hadde penger til gode tilsvarende dette beløpet, og et driftsunderskudd på 1,4 millioner kroner.

– Jeg kan hverken avkrefte eller bekrefte at fordringene tilsvarer beløpet i forliket. VI har undertegnet en avtale om at innholdet i forliket ikke skal offentliggjøres, sier Bjørn Gunnar Sando, som er daglig leder og styreleder i Hellbillies ANS.

Avisen skriver at en anonym kilde tilknyttet bandet forteller at de bokførte utestående fordringer, penger de hadde til gode, og dette tilsvarer beløpet som partene skal ha blitt enige om i forliket.

Les også:

Kunne mistet stemmen

Fallulykken skjedde 3. juli i fjor sommer.

Scenen de opptrådte på var om lag 1,7 meter høy, men hadde ingen fallsikring, slik det er påkrevd i arbeidsmiljøloven, og ifølge politiet skulle scenen vært bedre sikret.

Det var lenge usikkert hva utfallet for 49-åringens karriere ville bli. Fordi han gjennomgikk en nakkeoperasjon kunne det bety at stemmen kunne blitt forandet - for alltid.

Mange får en hes stemme eller mister stemmen helt, men det skjedde ikke med Haugen.

Hør Radiodokumentaren:

Nettradio: Sangeren og tingene - Aslag Haugen

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Hellbillies

Hellbillies ga i sommer ut sitt 12. album, «Å leite etter lykka».

Foto: K&U / K&U

– Fantastisk

I sommer ga bandet ut albumet «Å leite etter lykka»,

Da NRK.no møtte Haugen i juli i år fortalte han at det var lenge siden han hadde gledet seg så mye til å reise på turné igjen.

– Den første konserten etter jeg var friskmeldt var helt fantastisk. Så mye kan jeg si.