NRK Meny
Normal

Mjøndalen jakter ikke flere forsterkninger nå

Men på nyåret skal flere inn. Les sportssjefens dom over de fire nye spillerne.

Kenneth Karlsen

Kenneth Karlsen har hentet fire nye spillere til Mjøndalen etter sesongslutt. Nå tyder mye på at det blir en stund til neste nye spiller er på vei inn.

Foto: Anders Wam Bjerkeseth / NRK

Etter sesongslutt har Mjøndalen hentet inn fire nye spillere. Og nå ser det ut som om selve spillerjakten tar juleferie. Klubben har ikke planer om å hente inn flere forsterkninger med det første.

– Jeg tror ikke det, men man skal aldri si aldri. Vi er alltid åpne for gode løsninger, men i utgangspunktet nå så har vi en 18-mannstropp som vi syntes er veldig solid. Så vi kan tenke oss å starte opp i januar og se på treningskamper, og eventuelle skader og ting som dukker opp. Og så kanskje heller hente de tilvekstene til troppen i februar eller mars, sier sportssjef Kenneth Karlsen.

Han påpeker allikevel at klubben har en lang liste med spillere de følger.

– Kontinuerlig så overvåker vi ca. 100 spillere, som vi syntes er interessante. Vanligvis er det å hente spillere en mye lengre prosess enn det det ble for oss i år. De fire vi hadde som førstevalg sa ja med en gang. Plutselig var spillerjakten over, forklarer Karlsen.

Les også: – Vinner på overgangsmarkedet

Får ikke fornyet kontrakt

I dag ble det kjent at verken Jonathan Borrajo eller Kristian Flittie Onstad får fornyet kontrakt med klubben. Begge to har vært betrodde spillere i Nedre Eiker, Flittie Onstad spilte alle kampene forrige sesong.

– Det er en helhetsvurdering i forhold til troppen. Begge har spilt mye for oss i den sesongen som har vært, og har gjort det bra. Allikevel er det slik i fotball at man noen ganger velger å ikke forlenge kontrakter, og det er fordi vi tror vi har andre løsninger som er bedre, sier Karlsen.

Samtidig signerte keeper Ivar Andreas Forn en ny kontrakt som binder han til klubben i to år, mens keepertalentet Andreas Håskjold ble belønnet med en a-lagskontrakt.

Ivar Andreas Forn

Keeper Ivar Andreas Forn fornyet i dag kontrakten med Mjøndalen. Her fra cupkvartfinalen mot Molde.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

– Vi syntes Ivar har hatt en bra stigning. Han er sulten og opptatt av å bli bedre hele tiden, det syntes vi er et godt tegn. Vi har troen på Ivar og har lyst til å ha han med videre, sier Karlsen.

– Andreas er en ung og lovende keeper som helt sikkert kommer til å bli god. Han var det veldig naturlig for oss å signere med. Utfordringen hans er at det dessverre kun er én keeperplass. Så det kan hende vi kommer til å leie han ut, forklarer Karlsen.

Håper på å kjempe i toppen

Det er fortsatt en stund til fotballen i norsk 1. divisjon ruller igjen, men allerede nå kan man begynne å tenke på hva slags målsettinger man har før neste sesong. I Mjøndalen ønsker man å fortsette å kjempe i toppen.

– Ja, det håper vi jo. Vi er ganske tydelige nå. Vi satser på å kjempe i toppen av 1. divisjon. Vi er litt bevisste på å ikke si opprykk, for vi vil ikke at klubben skal havne i en situasjon hvor vi er avhengige av opprykk. Men det å ligge på en kvalifiseringsplass gjennom store deler av sesongen og kanskje blande seg inn i opprykkskampen er et klart mål for oss, forteller Karlsen.

– Etter to år med kvalifiseringsspill, har det blitt en slags forventning hos supporterne at det er et minimum?

– Ja, dessverre er det sånn i fotballen. Aller mest synd er det på Vegard Hansen, fordi det er han det kommer til å gå utover til slutt. Men det er litt skummelt det der med forventninger. Det Mjøndalen har gjort de to siste årene er bra, kanskje over det vi har forutsetninger for. Så jeg håper at folk i Mjøndalen er godt fornøyd med å ligge i toppen av 1. divisjon. Stang ut og noen skader, så havner man fort under midten, avslutter Karlsen.

Dette er forsterkningene

Les Kenneth Karlsens dom over de fire nye Mjøndalenspillerne:

  • Mjøndalen-spiller Erik Midtgarden, her iført Norge-drakt.

    Erik Midtgarden har to tidligere perioder i MIF. Nå er han tilbake.

    Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
    Erik Midtgarden:

– Han er nesten en slags klubbhelt for supporterne våre. Har hatt to perioder i klubben tidligere, hvor han har gjort det veldig bra. Er en anvendelig spiller, og en spiller som nå trenger å roe seg litt og jobbe over tid i en og samme klubb. Vi ser for oss ham som en spiss og en offensiv spiller, men han kan spille flere plasser.

  • Sanel Kapidzic:

– Det er en god spiller, en veldig god spiss. En annerledes spiss enn det vi har hatt i Mjøndalen tidligere. Vi har ganske stor tro på han. En målscorer og en spiller som er god til å holde på ballen høyt i banen.

  • Ulrik Arneberg:

– Det er en spiller vi har vært ute etter i mange år. En spiller som jobber hardt i det defensive. Han får forsvarsfireren til å fungere, og kommer til å bli en viktig spiller i det leddet.

  • Stian Rasch:

– Jeg må nesten kalle han en liten bohem. En helt annerledes fotballspiller. Bryter litt ut av mønstre, han ser og tenker fotball litt annerledes og det trenger vi. Vi trenger en sånn type spiller som har kreativitet og som bryter opp litt. Han kommer til å bli en publikumsyndling, det er vi ganske sikre på.