NRK Meny
Normal

Disse videoene ble mest sett i 2016

Krefthunder, varmtvannsberedere og vikinghjelmer var blant videoene som engasjerte i sosiale medier. Men ingen fikk flere seere enn døve Brede Kåsa Andersen, som hadde praksisplass i en vaskehall i Drammen.

Mest sette video Buskerud 2016

Fire av de ti mest sette videoene i 2016.

Foto: NRK

1. Døv, men ikke arbeidsufør

Juni 2016: I snart ett år har døve Brede Kåsa Andersen jobbet i vaskehallen til Markus Firdaous i Drammen. Der har 34-åringen jobbet med å vaske, polere og skifte dekk på biler. Firdaous møter ham med en bamseklem og et stort smil.

2. Karams siste kamp

Juni 2016: 10 år gamle Karam har bodd med familien i Norge i over åtte år. Fredag blir de tvangsreturnert til Jordan etter at de i forrige uke fikk avslag på søknaden om opphold i Norge. Nå har Karam spilt sin siste kamp for Skiold i Drammen.

3. Skal forske på krefthunder

Juni 2016: Hunder kan lukte kreft, og det kan brukes til effektiv diagnostisering av blærekreft. Nå skal det forskes på hvor pålitelige krefthunder faktisk er.

4. Slik sjekker du varmtvannsberederen

Mai 2016: OSO Hotwater i Hokksund oppfordrer alle til å sjekke varmtvannsberederen sin. I mars omkom en kvinne i en husbrann i Troms forårsaket av en feil ved en bereder.

5. Ut på tur

April 2016: Sprekere 90-åringer skal du lete lenge etter. Tor og Vesla Wang er på ski i Drammensmarka hver dag gjennom vinteren og til langt ut på våren.

6. Dette er ikke Donald Trump

September 2016: Morten Viskum har aldri vært redd for å provosere. Hvert år på bursdagen sin reiser kunstneren til Paris for å lage en voksfigur av seg selv. I år som en omstridt presidentkandidat.

7. Elgsafari

September 2016: Kevin Costner danset med ulver. Anne Grete går tur med elg!

8. Pass deg for dyra i veikanten

Januar 2016: Bare i Buskerud er sju rådyr og to elg påkjørt det siste døgnet. Nå er det høysesong for påkjørsler av vilt.

9. Verdens eneste vikinghjelm

Januar 2016: Verdens eneste intakte vikinghjelm ble funnet i Haugsbygd i Ringerike under 2. verdens krig – bare flaks gjorde at den ikke havnet i tyskernes hender.

10. Gris+Ku=Sant

August 2016: På Iungsdalen Turisthytte i Skarvheimen har kua Spelaros forelska seg i noen av grisene på setra. Dermed får grisene lov til å forsyne seg av kumelk rett fra "fabrikken".