NRK Meny
Normal

Disse sakene ble mest lest i 2017

Ungdom som filmer sex, en langfinger på Nytorget i Kongsberg, #metoo og en ny bryllupstrend. Det er noen av sakene som fikk flest lesere i 2017.

Fotomontasje mest lest Buskerud

Fire av de ti mest leste sakene i 2017.

Foto: NRK

1. – Helt vanlig å filme at man har sex

Ungdomskultur, sex
Foto: Skjermdump fra Instagram

I år gjorde vi i NRK Buskerud et større prosjekt på «Ungdom, sex og sosiale medier». Den første saken i serien, der fire tenåringsjenter fra en videregående skole i Drammen forteller om hvorfor ungdommer legger ut videoer av seg selv og andre som har sex, ble den mest leste saken på våre nettsider i 2017.

2. Louis ga SIAN finger'n

Louis Eriksen
Foto: Svein Ommundsen / NRK

Under en demonstrasjon på Nytorget i Kongsberg, valgte 76 år gamle Louis Eriksen å vise sin misnøye med SIAN ved å vise dem finger'n. Bildet av hendelsen, tatt av Irene Mjøseng i Laagendalsposten, tok sosiale medier med storm.
(Se bildet i saken)

3. Kjørte med tilhenger festet i bagasjerommet

Bil med hjemmelaga tilhengerfeste
Foto: Joakim Fjeldli / DRM24

Politiet i Drammen ble oppringt av en sjokkert bilist. Vedkommende hadde sett en stasjonsvogn kjørende på veien med en noe uvanlig tilhenger-løsning. – Vi har aldri sett noe lignende, sa politiet.

4. – Mange rykter etter dødsulykke

Dødsulykke Holmenbrua i Drammen
Foto: Vegard Aas / Presse 3.0

I oktober mistet en 14 år gammel gutt livet da han ble påkjørt av en lastebil på sykkeltur med klassen. Da politiet friga navnet på 14-åringen, gikk de også ut med en oppfordring til folk om å ikke spre rykter om årsaken til ulykken.

5. Ny bryllupstrend inntar kirkene

Bryllupstrend dans
Foto: Privat

Det er ikke lenger slik at man må vandre ned kirkegulvet til tonene av Mendelssohns brudemarsj. Det nyeste er nemlig å danse seg ut, og gjerne til en poplåt. Trenden fra USA har også nådd norske brylluper.

6. Regn fryser på bakken – speilglatte veier

Kjørte ut etter underkjølt regn
Foto: Ole-Edvin Tangen

I starten av desember var det svært vanskelige kjøreforhold i fylket – på grunn av regn som frøs på bakken. Meteorologisk institutt sendte ut OBS-varsel og politiet oppfordret folk til å la bilen stå.

7. – Trist hvis ingen får lov til å prøve seg

Party i syden
Foto: Colourbox

Flere millioner mennesker har delt sine overgrepshistorier i #MeToo-kampanjen. Statsviter og førsteamanuensis Hermann Smith-Sivertsen delte et innlegg, skrevet av en kvinne, om hvor de seksuelle grensene går.

8. Foreldrene har hatt det vondt etter nestenulykke på Gol

Nestenulukke
Foto: Tor-Bjørn Kyrkjebø

Foreldrene til gutten som nesten ble truffet av en semitrailer på Gol i sommer er ikke i tvil om at gutten deres hadde englevakt. Rektor ved Gol skule kunne fortelle at foreldrene hadde det tungt etter at videoen av nestenulykken ble kjent.

9. Den låge sola

Sola
Foto: Idar Hole Krogstad / NRK

I mars publiserte vi en langsak om ung kvinne som blendet av den lave vårsola på vei til jobb. Det skulle prege flere liv for alltid.

10. – Unnskyld, Drammen

Bombe mot Bandidos
Foto: Joron Sagen / NTB scanpix

I juni var det 20 år siden en bombe mot Bandidos sine lokaler i Drammen drepte en tilfeldig passerende kvinne og la et helt bykvartal i ruiner. Denne langsaken tok et tilbakeblikk, med flere av de involverte, på dagen som rystet Drammen.

Les også: