Disse sakene ble mest lest i 2016

Saken om Katrine Chi som måtte til legevakt etter å ha tatt feil vitaminer troner på toppen for 2016. Men folk leste også om parasitten «revens dvergbendelorm», posekaker på skoleavslutning og feil bruk av startkabler på nye biler.

Fotomontasje mest lest Buskerud

Fire av de ti mest leste sakene i 2016.

Foto: NRK

1. Kollapset etter to vitaminpiller

Katrine Chi kollapset etter vitaminpiller
Foto: Privat

Saken om Katrine Chi som tok feil av C-vitaminer og vitamin B3 ble publisert på årets nest siste dag, men det hindret den ikke fra å bli den mest leste saken i 2016. Chi ble fraktet til legevakt i ambulanse på julaften, og Statens legemiddelverk advarte mot høye verdier av vitamin B3, som er vitaminet niacin.

2. Farlig parasitt nærmer seg norske blåbær

BLÅBÆR BLÅBÆR
Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

Forskere advarte mot parasitten «revens dvergbendelorm» som nærmer seg norskegrensa. I verste fall kan den gi mennesker dødelig leverskade i form av kreftlignende cyster.

3. Posekakene tar over kakebordet

Kakebord sommeravslutning Kolsås i Bærum
Foto: Gunnhild Viken / NRK

Posekaker som brownies og sjokoladekake i langpanne doblet salget i mai og juni som følge av avslutninger i skoler, barnehager, lag og foreninger. Produsenten jublet, men en baker kalte trenden dårlig og slo et slag for å bake kakene selv.

4. – La meg reise. Jeg kan ikke fordra dette landet!

Mohyeldeen Mohammad
Foto: Skjermdump Youtube

Den radikale islamisten Mohyeldeen Mohammad ønsket å forlate Norge, men hevdet han ikke kommer seg ut av landet. I oktober ba han myndighetene om en liste over land han kunne reise til.

5. Frykter flere skimming-tilfeller

Skimmingutstyr på bankterminal
Foto: Politiet

I en matbutikk i Drammen ble det oppdaget det som trolig er skimmingutstyr på en bankterminal. Politiet oppfordret både kunder og ansatte om å holde øynene åpne.

6. Får truende meldinger etter kronikk

Får truende meldinger etter kronikk
Foto: Skjermdump

16 år gamle Kaja Hilleren fra Hokksund fikk flere truende meldinger etter at hun skrev en kronikk i Dagbladet. I kronikken kritiserte 16-åringen, som selv er politisk aktiv i Sosialistisk Ungdom, innvandringspolitikken i Norge.

7. – Startkabler er risikosport

Startkabler
Foto: Jan-Erik Wilthil / NRK

Å bruke startkabler på bilen i sprengkulda kan gjøre vondt verre, advarte Viking. Bilredningsselskapet fortalte at en feilkobling kunne gi en verkstedregning på 100.000 kroner.

8. Cato (20) fast i utedo i Drammen: – Det verste jeg har opplevd

Mann satt fast i utedo
Foto: Knut Brendhagen / DRBV/NRK

Historien om 20 år gamle Cato Berntsen gikk verden rundt. Berntsen skulle bare hjelpe kameraten med å fiske opp mobilen fra utedoen. Han gikk ned med beina først, men kom seg ikke opp igjen uten hjelp.

9. Kastrert hannkatt fødte seks unger

Hannkatt med unger
Foto: Privat

Denne 8 (!) år gamle saken har levd sitt eget liv på sosiale medier i 2016. Den kastrerte hannkatten Emil overrasket alle da han plutselig fødte seks kattunger.

10. Må tilkalle ambulanse etter oppsigelser

FMC Technologies
Foto: Tordis Gauteplass

I juni ble det sendt ut til sammen 500 brev til ansatte FMC Technologies i Norge med varsel om mulig oppsigelse. Påkjenningen ble så stor for enkelte, at de måtte hentes av ambulanse.

Les også: