NRK Meny
Normal

Disse sakene ble mest lest i 2015

Dyr engasjerer, og sakene om dyrene som døde på Langedrag, og Border Collier som er vanskelig å omplassere, er blant de mest leste sakene i 2015. På topp troner saken om familien som blant annet sover i samme seng. 159.848 sidehenvisninger har saken fått til nå.

Mest lest i 2015

Dette er bilder fra fire av de ti mest leste sakene på nrk.no/buskerud i 2015.

Foto: NRK

1. Hele familien sover i samme seng

Familien Payne lever et liv litt utenom det vanlige. De dyrker maten selv, lærer opp barna selv og sover i samme seng. I august fortalte de om sitt liv til NRK.

Matvarer flyter
Foto: Caroline Bækkelund Hauge / NRK

2. Ansatte reagerer på at folk stjeler matvarer

Folk forsynte seg av matvarer som seilte ut, etter at store nedbørsmengder i september lagde en elv gjennom kjøpesenteret i Vikersund. De ansatte reagerte på folks oppførsel.

3. Spår dødsannonsenes død

Minnesider på nett er den digitale tidsalderens svar på dødsannonsene. Begravelsesbyråene tror minnesidene snart vil overta markedet.

Finn-annonse
Foto: Kate Barth-Nilsen / Skjermdump fra FINN / NRK

4. La ut ønskeliste på FINN

Ikke alle gledet seg til jul. En uføretrygdet trebarnsmor fra Vikersund ba om julegaver gjennom en nettannonse, fordi hun ikke hadde penger til å kjøpe gaver til jentene sine.

5. – Dette har vært grusomme dager

Sorg preget Langedrag etter at bakterier tok livet av flere dyr. Parken visste ikke hvordan dyrene ble syke.

Piggdekksensor på E39 ved Molde
Foto: Ole Bjørn Kleven

6. Slik skal de ta piggdekk-snylterne

Ny teknologi gravd ned i veibanen kan registrere om folk har piggdekk eller ikke. Nå vil Statens vegvesen satse videre på sensoren, som er utviklet av en mann i Hallingdal.

7. Hvor ble pendlerne av?

Etter advarsel om køkaos i Oslo i forbindelse med oppgradering av tunneler, forsvant bilkøene over natten i juni. Hverken NSB eller busselskaper kunne melde om noe særlig trafikkøkning.

Null sikt
Foto: POLITIET / POLITIET

8. Mistet lappen på stedet

En bilfører i 20-årene mistet lappen på stedet, fordi han ikke hadde skrapt is.

9. Takler ikke å eie Norges mest populære hund

Norges mest populære hund, er også mest populær å omplassere. En Border Collie er alt for krevende for en vanlig familie, advarte fagfolk i november.

skjermdump
Foto: Facebook / skjermdump

10. Fant igjen turbildene på Facebook

Fredrik Blekstad (17) mistet minnekortet til kamera på tur over Besseggen i august. Plutselig dukket bildene opp på Facebook.