NRK Meny
Normal

Merkedag for Kongsberg

Grunnsteinen til Kongsbergs nye storstue er lagt i jorda. Den er en tidskapsel belagt med kompositt som produseres i byen og brukes i industrien.

Ordfører Vidar Lande og Sigrid Strand Stiberg la ned grunnsteinen.

Ordfører Vidar Lande og Sigrid Strand Stiberg fra ungdomsrådet, la ned grunnsteinen i det nye Kunnskaps- og kulturtorget som er under bygging på Vestsida i Kongsberg.

Foto: Kunnskaps og kulturpark (KKP)

– Dette er første skritt for å skape et mer samlet og attraktivt bysentrum, sa ordfører Vidar Lande da han ønsket velkommen til den høytidelige seremonien fredag.

Ordføreren sto for grunnsteinsnedleggingen sammen med Kongsbergs Ungdomsråds Sigrid Strand Stiberg.

Flere hundre mennesker hadde møtt opp på tomta der byggingen er i full gang. Nærmere 40 førsteklassinger åpnet seremonien med første verset av Kongsbergsangen, skriver KKP eiendom i en pressemelding.

Grunnsteinsstafett

Grunnsteinen ble transportert fram til ordføreren og Sigrid Strand Stiberg fra ved hjelp av en symbolsk stafett. En byggekran fraktet grunnsteinen til startstreken, før den ble tatt med på en runde rundt byggetomta av representanter fra Fagskolen Tinius Olsen, Kongsberg Norsksenter, Høgskolen i Buskerud og Vestfold samt Kongsberg Kulturskole.

Representanter for Kongsberg norsksenter og Høgskolen i Buskerud og Vestfold var blant de som førte

Representanter for Kongsberg norsksenter og Høgskolen i Buskerud og Vestfold var blant dem som førte grunnsteinen på en liten stafett rundt byggetomta før den ble lagt ned.

Foto: Kunnskaps og kulturpark (KKP)

Komposittbelagt grunnstein

Inni grunnsteinen er det blant annet plassert tegninger av bygget, en utgave av lokalavisa fra dagen da Stortinget ga sitt ja til å flytte høyskolen, historiske bilder fra området der bygget står, høyskolens studiekatalog, samt et myntsett og et frimerkesett.

Grunnsteinen er belagt med kompositt, et avansert blandingsmateriale som blant annet produseres i Kongsberg og brukes i flykropper og missiler.

Akkompagnert av Kulturskolens fanfare, ble grunnsteinen plassert i en utsparing i gulvet i foajeen utenfor det som skal bli Musikkteatret, en kulturscene med avansert, teknisk utstyr og 600 sitteplasser.


Blir ny storstue i byen

Når bygget står ferdig sommeren 2015 skal det huse Høgskolen i Buskerud og Vestfold, Fagskolen Tinius Olsen, Komposittlaboratorium, Kongsberg Norsksenter, folkebibliotek, høgskolebibliotek, tre kinosaler, Musikkteatret, BlackBox-teater, kommunale kontorer og serveringssteder.