Eikrem mener det er vill-ledende at Fedon Lindberg bruker doktortittelen for å markedsføre sitt grovbrød.
Eikrem har meldt saken til Statens næringsmiddeltilsyn som vil behandle saken i slutten av denne uken.
Lindberg merker sine brød med glykemisk indeks.
Det er først og fremst innpakningen av brødet Eikrem reagerar på. Brødposen har detaljert informasjon om hva brødet inneholder. Blant annet blir næringsinnholdet i fullkornbrødet sammenliknet med et kneipbrød, noe som er svært villedende, i følge Eikrem.
I tillegg reagerer Eikrem på at en såkalt glykemisk indeks er vist på brødposen. Glykemisk indeks er en måte å måle hva slags innvirkning forskjellige type mat har på blodsukkeret og hvor sund maten derfor er for oss.
Tor Gunnar Eikrem. Foto: Astrid Randen.
Eikrem driver selv et bakeri, Sundt og Godt bakeri og helsekost, som holder til i Skotselv. Hver måned selger bakeriet rundt 30 000 økologiske brød til kunder over hele landet, altså litt mindre enn Fedon Lindberg.
Likevel har Eikrem klaget Dr. Lindbergs brød inn for Statens Næringsmiddeltilsyn. Det bekrefter også saksbehandler i SNT, Anita Nesbakken.