NRK Meny
Normal

Markus vurderer å stemme blankt: – De er klovner alle sammen

DRAMMEN (NRK): Å stemme blankt er også et valg.

Markus Firdaous skal stemme blankt i stortingsvalget.

Første episode med Markus Firdaous i Valgfri på NRK1.

Over 12.000 av 3,6 millioner stemmeberettigede nordmenn stemte blankt ved forrige stortingsvalg.

Markus Firdaous fra Drammen er en av dem som vurderer å avgi blank stemme når han går til stemmeurnene 11. september i år.

– De er bare klovner alle sammen. Unnskyld, hvis politikerne ser dette. Jeg har ikke noe imot personene, men når de kommer i miljøene, så virker det som alt blir kaos, sier fembarnsfaren som driver vaskehall i Drammen.

De neste fredagene fram til valget 11. september kan du se Live Nelvik og Atle Bjurstrøm oppsummere ukens valgkamp i programmet Valgfri på NRK1.

Blant «vanlige folk» som lufter sine meninger, er nettopp Markus Firdaous. De to første episodene kan du se nederst i artikkelen.

– De er som barn

– Alle vil bestemme. De er akkurat som barna, «æddabædda, jeg skal gjøre det vanskelig for deg». Jeg har fem unger og veit hva jeg snakker om. Man kommer ingen vei, det er det samme med politikerne, sier Firdaous.

Markus Firdaous

Markus Firdaous driver vaskehall i Drammen.

Foto: NRK

Han mener politikerne vil mye og vil fram til samme mål, men at de ikke får det til. Derfor vurderer han å stemme blankt.

– Svigermor havnet på sykehuset. Jeg lette etter henne, men fant henne ikke. Jeg fikk beskjed om at hun er der inne, men det var ikke et rom, det var et toalett! Det er nedverdigende for mennesker. Toalettet er for å gå på do, ikke for å sette inn en seng. De har ikke plass, sier Firdaous.

– Hva er verdier?

Drammenseren stusser over debatten om norske verdier.

– Hva er verdier egentlig? Jeg spiser brunost, og jeg tar tran, ler han.

– Verdier, hva er verdier? Det betyr ingenting om du er kristen eller muslim eller jøde. Det handler bare om å ta vare på hverandre. Så enkelt er det.

Firdaous er også opptatt av at man må stille krav til folk

– Det er mange som sliter som trenger hjelp, men vi må stille krav. Jeg opplever det her, jeg har fått asylsøkere som gjerne vil jobbe svart. Jeg spør hvorfor, og da sier de at de mottar penger og vil ikke miste penger fra NAV. Da sier jeg at den døra du kom inn i, der kan du snu og gå tilbake.

Markus Firdaous skal stemme blankt i stortingsvalget

Se andre episode med Markus Firdaous i Valgfri på NRK1 her!