NRK Meny
Normal

Drapssiktet blir ikke avhørt i dag

Mannen som er siktet for drap på en kvinne i Kongsberg onsdag kveld er utenfor livsfare, ifølge politiet.

Kvinne funnet død på Kongsberg

Politiet avhørte i natt personer som kan vite noe om omstendighetene bak dødsfallet.

Foto: Vegard M. Aas

Kriminalteknikere har nå gjort seg ferdig med undersøkelsene i leiligheten på Kongsberg der en kvinne ble funnet død og en mann kritisk skadet onsdag kveld.

Ifølge jourhavende jurist Monica Hanø ved Søndre Buskerud politidistrikt vil de på sikt avhøre mannen.

– Vi får opplyst at mannen er utenfor livsfare. Det er opp til helse når vi får snakket med mannen, men det vil ikke bli i løpet av dagen i dag.

Ifølge Laagendalsposten er både kvinnen og mannen i 20-årene. De skal ikke være etnisk norske, men begge bodde og jobbet i Kongsberg.

Les: Kvinne funnet død

Venter på obduksjonsrapport

Mannen ble natt til torsdag siktet for forsettlig drap. Ifølge politiet etterforskes saken som drap og forsøk på selvdrap.

– Vi har foreløpig ingen grunn til å tro at det er andre personer involvert i hendelsen, men vi kan ikke utelukke det ennå. Det avhenger av hva de tekniske undersøkelsene vil gi oss av svar, sier Hanø.

Politiet venter nå på en foreløpig obduksjonsrapport som er ventet i løpet av dagen eller morgendagen for å fastslå kvinnens dødsårsak.

Ble meldt savnet

Både mannen og kvinnen ble meldt savnet da de ikke møtte på jobb onsdag, og etter at flere personer meldte sin bekymring, valgte politiet å ta seg inn i boligen på Gamlegrendåsen rett før klokka 18 onsdag kveld.

– Vi finner da en kvinne død, og en mann kritisk skadd. Funn på åstedet gjør at vi nå etterforsker dette som et mistenkelig dødsfall. Vi kan ikke utelukke at vi står overfor en drapssak, sa jourhavende jurist Monica Hanø ved Søndre Buskerud politidistrikt til NRK onsdag kveld.

Politiadvokaten sier at det er for tidlig å si noe om årsak eller motiv. Hanø vil heller ikke si om det er funnet noe drapsvåpen.