NRK Meny
Normal

Mann dømt for overgrep mot stedatter

En mann i 40-årene er i Ringerike tingrett dømt til ett år og fire måneder i fengsel for minst 20 seksuelle overgrep mot sin mindreårige stedatter.

Ringerike tingrett

DØMT: Mannen i slutten av 40-årene er dømt for gjentatte ganger å ha forgrepet seg på stedatteren sin fra hun var 14 år gammel.

Foto: Holm, Morten / NTB scanpix

Overgrepene skjedde i huset hvor mannen bor sammen med jentas mor, ifølge dommen.

Mannen i slutten av 40-årene er dømt for gjentatte ganger å ha forgrepet seg på stedatteren sin fra hun var 14 år gammel.

Overgrepene, som foregikk over flere år fra 2012, skjedde ifølge dommen ofte i jentas egen seng eller mens hun lå i sengen mellom stefaren og moren sin.

«Tiltalte var ved hvert av overgrepene fullt klar over fornærmedes alder. Han handlet forsettlig», heter det i dommen fra Ringerike tingrett denne uken.

Over 20 ganger

​Aktor la ned påstand om at tiltalte skulle dømmes til fire år og ni måneder i fengsel.

Mannen i slutten 40-årene sto nemlig også tiltalt for å ha hatt seksuell omgang med stedatteren mens hun var under 14 år, men ble ikke dømt for dette.

I retten forklarte jenta at hun har vanskeligheter med å huske når den seksuelle omgangen begynte, men hun trodde det startet før 2011, altså da hun var i 13-årsalderen.

Jenta forklarte også at stefaren forgrep seg på henne langt over 20 ganger over flere år.

– Sterkt preget

«​Retten er ikke i tvil om at den seksuelle omgangen i alle fall startet nokså kort tid etter at fornærmede fylte 14 år», står det i dommen.

Jentas bistandsadvokat, advokat Hanne Elmenhorst, sier hennes klient har det svært vanskelig.

– Hun er skuffet over straffenivået og mener den burde vært høyere. Saken preger henne sterkt, sier Elmenhorst til NRK.

150.000 i oppreisning

Mannen i slutten av 40-årene erkjente seg delvis skyldig i å ha forgrepet seg på stedatteren fra hun var under 16 år gammel.

Han er også dømt til å betale 150.000 kroner i oppreisning til stedatteren.

– Vi er veldig godt fornøyd med dommen, sier mannens forsvarer, advokat Ole Klanderud, til NRK.