NRK Meny
Normal

Jakter på tre menn i 20-årene etter overfall

En mann i begynnelsen av 50-årene ble bitt, rispet med kniv og slått av tre menn i sin egen leilighet i Hokksund natt til lørdag. Mannen hadde aldri sett dem før, men har gitt politiet en god beskrivelse av overfallsmennene.

Polititekniker i Hokksund

Politiets teknikere jobbet lørdag morgen i en leilighet i Hokksund etter at en mann natt til lørdag ble overfalt og banket opp.

Foto: Vegard M. Aas / Presse30.no

Politiet har avhørt mannen som er innlagt på sykehus og han har kunnet gi en ganske nøyaktig beskrivelse av de tre mennene som banket ham opp.

– Mannen satt og så på en film da han hørte det banket på døra, han gikk til døra og lukket opp. Da ble han brutalt slått ned og dratt inn i leiligheten, forteller operasjonsleder Kjell-Reidar Johansen.

Innsatsleder Kjell Reidar Johansen på Marienlyst Stadion

Operasjonsleder Kjell-Reidar Johansen forteller at mannen ikke skal ha kjent mennene som står bak det brutale overfallet.

Foto: NRK / NRK

Det var ifølge politiet to unge menn i midten av 20-årene som stod for mishandlingen i starten, senere kom en tredje mann inn i leiligheten.

Bitt i magen og rispet med kniv

– Det ble brukt både en springkniv og en kjøkkenkniv under mishandlingen. Mannen er rispet med kniv og også bitt i magen. I tillegg til å ha blitt slått og sparket.

Mannen er ifølge politiet innlagt på sykehus med alvorlige skader etter overfallet natt til lørdag. Han får ifølge Johansen behandling ved kirurgisk avdeling på Drammen sykehus.

Overfallet skjedde i ved totiden, men politiet fikk først melding en tid senere.

– Mannen har ligget skadet en stund før han har klart å varsle om hendelsen, politiet fikk melding klokka 03.22. Det er en svært stygg sak, mannen er rett og slett "grisebanket".

Har god bekrivelse av overfallsmennene

Mannen har fortalt politiet at han ble oppsøkt av flere menn, men at han ikke kjenner dem fra før.

– Han sier han aldri har sett dem før og han var "klink edru" så han har klart å få med seg viktige ting ved utseende på mennene.

Ifølge politiet er den ene mørkhåret og ca 185 cm høy, den andre var rødhåret og hadde beige jakke. Begge disse skal være i midten av 20-årene. Den tredje manen antas å være noe yngre, kanskje rundt 20 år. Han har lyst hår i en "sidesleik" har den skadde mannen forklart politiet.

Politiets teknikere i leilighet i Hokksund

Politiets teknikere jobber i en leilighet i Hokksund etter at en mann natt til lørdag ble overfalt og banket opp.

Foto: Vegard M. Aas / Presse30.no

Ber om tips

Politiet håper beskrivelsen kan føre til tips i saken og ber folk kontakte dem dersom de har sett biler eller menn som passer til beskrivelsen i området i tiden før og etter.

– Vi har hatt teknikere og etterforskere på stedet fra tidlig lørdag morgen. Vi snakker med naboer og eventuelle vitner.

Politiet undersøker også om det er bilder fra videoovervåking i området som kan gi viktige spor.

Ifølge politiet er det forsvunnet gjenstander fra leiligheten, men det er for tidlig å si noe om årsaken til at mannen ble oppsøkt.