NRK Meny
Normal

Mann angrepet hjemme med øks og machete

En mann i 20-årene ble fraktet til Drammen sykehus etter at han ble angrepet i sitt eget hjem. Politiet sier de har konkrete spor å gå etter.

Hjemmeran i Båtstø i Røyken

Politiet gjorde undersøkelser på stedet i natt.

Foto: Vegard M. Aas / Presse30.no

Laster Twitter-innhold

Politiet fikk melding ved 22.30-tiden tirsdag kveld om at to maskerte gjerningsmenn med øks og machete hadde tatt seg inn i en hybelbolig i Båtstø i Røyken kommune i Buskerud, og angrepet mannen som bodde der.

– En mann er sendt til behandling på Drammen sykehus, opplyste Christian Gulli i politiet i Buskerud natt til onsdag. Mannen skal nå være sendt hjem fra sykehus etter behandling.

De to gjerningspersonene skal ha vært iført finlandshette, og skal ifølge vitner være i starten av 20-årene.

Mer enn et ran

Ran Røyken

Politiet leter etter flere gjerningspersoner etter hjemmeranet i Båstø i Røyken.

Foto: Vegard M. Aas / Presse 3.0

Mannen som ble angrepet er sendt til Drammen sykehus med kuttskader i hodet, brystet og en arm, ifølge Gulli.

Det var en kvinne i boligen, hun er ikke skadet. Gjerningsmennene fjernet flere gjenstander og penger fra huset, men politiet anser dette mer som et alvorlig angrep enn et ran.

– Det er tatt gjenstander fra leiligheten, sier Gulli.

– Men dere etterforsker det først og fremst som et angrep?

– Dette er å anse som et grovt og stygt angrep, vi jobber med å avhøre de som har vært involvert for å finne ut mer om bakgrunnen for det.

Ikke alvorlig skadet

Onsdag formiddag forteller politioverbetjent Pål Sørensen ved Røyken og Hurum lensmannskontor at politiet har konkrete spor å gå etter.

Både mannen og kvinnen som bor i boligen er i 20-årene, ifølge Drammens Tidende. Klokken 01.50 natt til onsdag får avisen opplyst at mannen ikke er alvorlig skadet.