Mann alvorlig skadd i knivstikking

En mann i 20-årene ble fraktet til Ullveål universitetssykehus med luftambulanse etter at han ble knivstukket i Tønsberg fredag kveld.

Fraktet bort med luftambulansen

Mannen i 20-årene ble fraktet med luftambulanse til Ullevål sykehus i går kveld.

Foto: Ole Christian Nordby / Eikerfoto

– Det var et tilfeldig vitne som varslet politiet om den skadde mannen som lå på fortauet i Stoltenbergs gate, opplyste operasjonsleder Petter Aronsen i Vestfold politidistrikt fredag.

Knivofferet blødde kraftig fra flere sår i armen og kroppen og ble kjørt til sykehus umiddelbart. Aronsen omtaler mannen som meget alvorlig skadd.

Mannen ble senere fløyet til Ullevål sykehus, som i morgentimene lørdag betegnet skadene som alvorlige, men ikke livstruende.

Av hensyn til etterforskningen, er politiet sparsommelige med opplysninger om mannens skader og omstendighetene rundt knivstikkingen.

En mann pågrepet

En jevnaldrende mann, som politiet tror er gjerningsmannen, ble pågrepet på stedet.

– Han er siktet for legemsbeskadigelse med kniv. Pågripelsen skjedde uten dramatikk, sier vakthavende politijurist i Vestfold politidistrikt, Lene Skeistrand Svendsen.

– Hvor sikre er dere på at den pågrepne er gjerningsmannen?

– Det vil den videre etterforskningen avdekke, men vi er ganske sikre på at vi har pågrepet riktig person, sier Skeistrand Svendsen.

– Har dere flere mistenkte?

– Ikke slik saken står nå, sier Skeistrand Svendsen.

Knivstikkingen skal ha skjedd i en leilighet i Stoltenbergs gate, og politiet har sikret leiligheten.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.