Mange vil ha hytte på fjellet

Mange har brukt vinterferien sin til å gå på hyttevisninger. I Hemsedal er hyttemarkedet stramt. Det bygges for få hytter, mener meglerne.

Hemsedal

Det er utsikten mange drømmer om å ha fra hytta si; fjell og skibakker.

Foto: Gunnar Grimstveit / NRK

Vinterferien er ikke ferietid for hyttemeglerne. Eiendomsinvestor og eier av Skigaarden i alpinanlegget, Erik Teigen, har hatt mye å gjøre de siste ukene. Vinterferien er en av de viktigste periodene i året for salg av fritidsboliger i fjellet.

Denne dobbelthytta ble solgt straks den sto ferdig.

Denne dobbelthytta ble solgt straks den sto ferdig.

Foto: Gunnar Grimstveit / NRK

– Det har vært fullt trøkk. Det hender også at vi har lukkede visningsrunder for folk som har ventet lenge på nye leilighetsprosjekter, forteller Teigen.

Stive priser

Nylig ble det satt prisrekord på en leilighet i Holdeskaret til 12,6 millioner kroner.

Hytteprisene i Hemsedal er høye, og det kan ta lang tid før du får kjøpt deg hytte. Og i og med at det er stor rift etter hytter og ferieleiligheter, går prisene stadig oppover.

– Det er altfor få hytter og hyttetomter til salgs i Hemsedal, sier eiendomsmegler i Fjellmegleren, Gjermund Svendsen Rosendal.

Vil ha flere vanlige hytter

Laftehytter i Hemsedal

Det bygges ikke mange laftehytter, som denne, lenger i Hemsedal. Det er få brukte hytter å få kjøpt på markedet, mener meglerne.

Foto: Gunnar Grimstveit / NRK

– Vi har for få hytter å selge. Det er mer selgers enn kjøpers marked. Etterspørselen etter hytter er stor. Den har ikke vært så stor på ti år, sier Rosendal.

Han etterlyser flere såkalte folkehytter på markedet, det vil si i prisklassen opp til 3,5 millioner kroner.

Solgte 21 hytter på tre måneder

Ola Hallvard Jorde er hytteentreprenør i Hemsedal. Han merker godt at det i dette området er få hytter å få tak i.

– Hyttene går veldig lett unna, sier Jorde som i løpet av tre måneder solgte 21 hytter.

Fant til slutt drømmehytta

For Emilia Næsvik fra Oslo tok det litt lengre tid å kjøpe en hytte. Hun har ventet i tre år før hun fikk tak i en passende hytte i Hemsedal. Hun forteller om mange budrunder som hun til slutt har tapt fordi prisen ble for høy.

– Vi har vært og sett på alle hytter som har vært i vår prisklasse. Vi har kikket på nettet hver dag, og det har sjelden vært noen i vår prisklasse.

– Jeg er veldig glad nå. Vi har fått drømmehytta oppe på snaufjellet, forteller hun.