NRK Meny
Normal

Mammaen til Tande får bli med videre

På søndag ga hun klemmen som rørte hele Norge, mandag fikk hun fri fra jobben for å bli med Daniel André Tande videre i Hoppuka i Østerrike.

GOD KLEM

GOD KLEM: Daniel André Tande fikk en lang og god klem av mamma Trude Tande etter nyttårsrennet.

Foto: NRK

For første gang har Trude Tande råd til å bli med skihopper-sønnen på et renn utenlands. Og med knallstart på Hoppuka for Daniel André Tande har det vært en opplevelse uten like, forteller hun.

Rett etter den historiske seieren i nyttårsrennet i Garmisch-Partenkirchen fikk Trude en hard og inderlig klem av sønnen.

Skal du være med Daniel videre til Innsbruck? spør Karen-Marie Ellefsen etterpå.

– Jeg har lyst, men jeg må på jobb på tirsdag. Jeg har ikke lyst til å dra hjem, så Tone jeg vil være her! ber Trude.

Stor støttespiller

Og fri, det fikk hun.

– Jeg har rett og slett ikke hatt råd til å dra på rennene, men de som er i Norge, er jeg på, sier Trude fra Tyskland dagen etter seiersrennet.

Trude Tande

FIKK FRI: Trude Tande fikk noen ekstra fridager fra jobb og kunne dermed bli med Daniel videre til Østerrike.

Foto: NRK

Daniel André Tande er også fornøyd med at mammaen blir med videre litt til.

– Det er en stor trygghet å ha henne i nærheten. Det er kanskje en av mine største støttespillere, så det er fint å ha henne i nærheten.

– Det er morsomt å ha familien så nært når det går såpass bra og kunne prate litt med henne ansikt til ansikt. Det synes jeg er godt, sier han.

Nå bærer turen videre til Innsbruck i Østerrike, og det er mye som skjer.

– Det er kvalifisering i morgen. I dag har jeg gått en tur, også har jeg sittet og pratet med hyggelig folk og kost meg. Det er ordentlig koselig å få være med på tur, og jeg blir godt tatt vare på, sier skihopper-mammaen.

Klemmer mye

Det var nok mange TV-seere som fikk en klump i halsen da Daniel Andre Tande slang seg rundt halsen på mammaen etter seiershoppet. Det var deilig å puste lettet ut etter en nervepirrende andreomgang, forteller Trude.

– Jeg turde nesten ikke se på, det var ordentlig spennende. Vi bare stod der og holdt i hverandre de omkring meg. Jeg klarte å se hoppet, men det ble så stille blant publikum da vi ventet på poengsummen. Det var nervøs kjenning.

– Klemmer dere mye?

– Vi pleier å klemme veldig mye.

Etter rennet har det gått i ett for skihopper-mammaen.

– Det skjer noe hele tiden. Det er mange som vil prate med meg, og det er mange gratulasjoner. I går kveld, da jeg kom tilbake på hotellet og tenkte det skulle bli så godt å legge meg ned å sove, så fikk jeg ikke sove, sier Trude.