Luksusbilkrangel for retten

Komiker Tommy Steine må møte i retten fordi han nekter å gjøre opp lånene på flere biler fra luksusbilforretningen Auto-Forum.

Tommy Steine

Komiker Tommy Steine nekter å betale ned på tre billån fordi han føler seg lurt av bilselgeren.

Foto: NRK

Tommy Steine er blant kjendisene som følte seg lurt etter å ha kjøpt flere biler i luksusbilforretningen Auto-Forum i Drammen i 2011. Bilselgeren lovet at Steine skulle få tilnærmet hele kjøpesummen tilbake, men plutselig var forretningen stengt og selgeren borte.

Les: Kjendiser føler seg lurt av luksusbilselger

Les også: Investor anmelder bilselger i Drammen

Gjenkjøpsavtale

Tommy Steine hadde en skriftlig gjenkjøpsavtale med Auto-Forum.

Steine satt igjen med tre belånte biler da forretningen stengte. Han sluttet å betale ned på lånene til Santander Consumer Bank.

– Det var fordi han mistet troen på at Auto-Forum kom til å gjøre opp avtalen, og fordi han følte at banken ikke tok saken alvorlig, sier Steines advokat, Jørgen Klaveness.

Nå har banken saksøkt Steine for rundt én million kroner, ifølge Klaveness. Alle bilene er solgt videre, men to av dem ble solgt for mindre enn låneverdien, noe som gjør at lånene ikke er gjort opp.

– Steine mener at han ikke skylder banken noe som helst, sier Klaveness.

Tirsdag og onsdag møtes de to partene i Nedre Romerike tingrett.

Auto-Forum

Auto-Forum leide lokaler på Åssiden i Drammen, men ble kastet ut da de ikke betalte husleie.

Foto: Harald Inderhaug

Legger skylda på banken

Steines advokat mener at de kan bevise at Santander tidlig i 2011 hadde mistanke om at det foregikk ulovligheter i Auto-Forum, blant annet i form av falske dokumenter.

Les: Må betale millionbeløp

– Vi vet at banken stilte spørsmål om bilene var overpriset. Når en bil er overpriset, blir det falske tall i kjøpekontrakten, noe som gjør at man får et større lån enn man egentlig skal. Det er et faresignal som de burde tatt hensyn til, sier Klaveness.

Høsten 2011 sa Santander opp avtalen med Auto Forum fordi de mistenkte at bilene var overpriset. Direktør Trond Brakken sa til NRK i april 2013 at kundene må ha visst at det ble ført opp en fiktiv egenkapital på lånekontraktene.

Hverken Brakken eller Santanders advokat har besvart NRKs henvendelser mandag.

Auto-Forum ble slått konkurs i fjor sommer. Det har vært flere rettssaker i kjølvannet av konkursen.