NRK Meny
Normal

Lover suksess uten landslagsplass

KONGSBERG (NRK): Daniel André Tande er full av selvtillit etter at han i helgen knuste all motstand. Nå satser han på mange hopp i verdenscupen, selv om han ikke er på landslaget. Vi ble med Tande hjem på gutterommet.

I helgen dro Daniel André Tande hjem fra Trondheim med to strake NM-titler.

I helgen dro Daniel Andre Tande hjem fra Trondheim med to strake NM-titler.

Etter fjorårets sesong ble Kongsbergutten vraket på landslaget. Siden den gang har han vært uslåelig i hoppbakken. I helgen dro han hjem fra Trondheim med to strake NM-titler.

Klasse for seg selv

Tande var klart best i begge omgangene på søndag. Han nådde 143,5 og 139 meter og dermed sikret han nytt NM-gull med en margin på 28,4 poeng til toeren da storbakkerennet i plast-NM i hopp ble avviklet i Granåsen.

– Det var fantastisk morsomt. Jeg er litt overrasket over at jeg vant så overlegent. Det viser at jeg har gjort en bra jobb i sommer, sier en blid Tande da NRK besøkte han etter helgens seier.

Tande

Tande viser frem helgens pokaler hjemme på Kongsberg

Foto: Anders Engeland / NRK

Håper på flere verdencuprenn

Til tross for sine prestasjoner, er det ikke gitt at Tande får delta i alle verdencuprenn, da han ikke er med på landslaget. Men selv håper hopperen fra Kongsberg på flere verdencuprenn.

– Jeg vil tro det blir mange verdencuprenn for min del. Som sagt så har jeg hoppa utrolig bra i sommer og jeg har ikke tenkt å ligge på latsida fram mot vinteren. Jeg skal gjøre mitt for å hoppe så mye verdenscup som mulig, forteller Tande bestemt.

Tryggere på seg selv

– Du føler deg tryggere enn du var i forkant av forrige sesong?

– Jeg vil si jeg er veldig mye tryggere, mye på grunn av tiltaket jeg gjorde etter den dårlige starten i fjor. Jeg hoppa jo bra i fjor sommer også, men jeg tok ikke med meg så mye fra hoppinga. Jeg bare fløt på den gode hoppinga. Nå har jeg skrevet notater. Alt fra tekniske justeringer til hoppbakken. Når vinteren kommer er jeg beredt. Da jobber jeg ikke bare etter en følelse som kan forandre seg fra dag til dag, forteller han.

– Er det deilig å være dominerende?

– Ja, veldig deilig, avslutter han med et smil om munnen.

Landslagssjefen: – Tande har levert en god søknad

Landslagssjef Clas Brede Bråthen sier Tande har levert en god landslagssøknad.

Clas Brede Bråthen

– Vi stiller alltid med de beste hopperne, sier Landslagssjef Clas Brede Bråthen.

Foto: Knut Brendhagen / NRK

– Jeg kan trøste alle som er interessert i skihopp at vi kommer alltid til å stille med de beste skihopperne. Den hoppinga som Tande viste i helgen er mer enn god nok til å være helt i toppen av norsk og internasjonal hoppsport, sier Clas Brede Bråthen.

– Men får han plass på landslaget?

– Vi tar ikke ut worldcuplaget før vi nærmer oss 20. november. Men Daniel har lagt inn en god søknad nå. Men er han ikke blant de seks beste da, blir det vanskelig, sier Bråthen.