Cannabissiktede løslatt

Tre av de til sammen fire siktede i det som kan være Buskeruds største cannabissak noensinne, er løslatt.

Cannabisdyrking

I dette nedlagte industrilokalet i Hvittingfoss fant politiet store mengder cannabisplanter og produksjonsutstyr i april i år.

Foto: Ingar Andreassen / NRK

I påsken i år avdekket politiet cannabisdyrking i Hvittingfoss og på Darbu i Nedre Buskerud.

Tre av de fire siktede løslates denne uken.

Politiadvokat Hans Egil Seljordslia i Søndre Buskerud politidistrikt sier til NRK at det nå ikke er noen fare for bevisforspillelse.

Hans Egil Seljordslia

– De løslatte har levert inn passene sine til politiet, sier Seljordslia.

Foto: Camilla H. Wernersen / NRK

– Vi har samlet inn mye materiale som vi har gått gjennom. Dessuten har vi gjennomført en rekke avhør med de siktede i saken, sier Seljordslia.

Rømling tatt

I forbindelse med avdekkingen av cannabis-plantasjen i påsken i år, ble to personer pågrepet på stedet. En mann rømte imidlertid fra stedet, og politiet har siden jobbet med å identifisere rømlingen.

I forrige uke ble han pågrepet, og tilstod under avhør å ha medvirket til dyrking av hasj på plantasjen i Hvittingfoss.

Mannen er varetektsfengslet i fire uker, da politiet frykter at han kan rømme. Han er vietnamesisk statsborger, og har oppholdt seg ulovlig i Norge.

– Pågripelsen av ham skjedde i Oslo etter lengre tids taktisk etterforskning, forklarer Seljordslia.

Byggeier fastholder sin uskyld

Den siste av de til nå fire som er siktet i saken, en 53-årig mann fra Eiker, nekter fortsatt befatning med cannabisplantasjen. Mannen kjøpte opp den nedlagte fabrikkbygningen (se bildet øverst i saken) på Hvittingfoss, men hevder å ikke kjenne til hva som foregikk i kjelleren.

Siktelsen som tidligere er tatt ut mot 53-åringen går på grovt brudd på narkotikalovgivningen. Alle de løslatte er fortsatt siktet i saken.

Politiet venter på en rekke resultater når det gjelder virkestoff og innhold ih cannabisen som ble dyrket. Det gjenstår arbeid med å analysere DNA-fingeravtrykk, samt en gjennomgang av opplysninger om kvantum og styrkegrad av narkotikaen som er beslaglagt.

Les også: