NRK Meny
Normal

Sesongen kan være spolert

Sesongen står i fare for skihopper Line Jahr fra Vikersund, etter at hun har fått en kneskade.

Line Jahr

Line Jahr kunne juble for sølv sammen med mikslaget i VM i Falun i februar 2015.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

I forrige uke kjente Line Jahr for første gang at noe ikke var som det skulle. Under trening i Midstubakken i Oslo, fikk hun vondt i det ene kneet.

– Da jeg var ferdig med å hoppe, hovnet kneet opp utover ettermiddagen. Det ble ganske vondt, forteller Jahr.

Hun har fryktet at sesongen kan være over. Egentlig skulle hun reist til Japan onsdag for nye verdenscuprenn, men de planene gikk i vasken. Det var Bygdeposten som først omtalte skaden.

Etter en MR-undersøkelse er det klart at hun har fått en rift i menisken.

– Jeg vet ikke hvor stor riften er, men jeg har fått beskjed om at jeg må til en ortoped, sier Jahr.

Mulig å hoppe med meniskskade

I VM i Falun var Line Jahr med på mikslaget som tok sølv. Så langt i årets sesong ligger hun på en 14. plass i verdenscupen.

Om sesongen er spolert vet hun ikke før en ortoped har sett nærmere på skaden. Trolig må hun gjennom en operasjon, men hun håper den kan utsettes til våren. For det er mulig å hoppe med skaden hun har pådratt seg.

– Gyda Enger var gjennom det samme i fjor. Hun skadet menisken før jul og måtte vente i tre uker før hun kunne hoppe igjen. For hennes del gikk fint, så det er absolutt muligheter for meg også, sier Jahr.

De siste dagene har hun ikke hatt hoppski på bena, men holdt seg til lett trening med vekter. Timen hos ortopeden er onsdag kveld, og da får hun får trolig vite hvor alvorlig skaden er.

– Jeg forbereder meg på det verste, men sesongen er ikke over før ortopeden sier det, avslutter Jahr.