NRK Meny
Normal

Lensmann tiltalt for voldtekt

Tidligere konstituert lensmann i Modum er tiltalt for voldtekt og for å ha misbrukt sin stilling.

Modum lensmannskontor

Modum lensmannskontor.

Foto: Knut Brendhagen / NRK

Den tidligere konstituerte lensmannen i Modum ble i juli siktet for å ha misbrukt sin stilling til å ha skaffet seg seksuell omgang.

Les også: Nekter for voldtekt

Lensmannen var ansvarlig for overgrepssaker og familievoldssaker ved lensmannskontoret, og kvinnen oppsøkte politiet fordi hun mente at hun var utsatt for en truende person.

Nå er han imidlertid tiltalt for voldtekt.

Ifølge tiltalen skal tilfellene ha skjedd da kvinnene «var bedøvet av alkohol og/eller sov og derfor var ute av stand til å motsette seg handlingen», skriver Drammens Tidende .

Det er Spesialenheten for politisaker som har tatt ut tiltale mot den tidligere konstituerte lensmannen. Han skal ha voldtatt eller misbrukt sin stilling til å skaffe seg seksuell omgang med tre kvinner.

Sendte nakenbilder

Kvinnen som skal ha blitt voldtatt var i en situasjon hvor hun hadde et tillitsforhold til den nå suspenderte lensmannen.

Forholdene skal først ha startet i 2002 da han jobbet som politiførstebetjent ved Modum lensmannskontor i Buskerud.

Les: - Ingen så dette komme

Han skal flere ganger ha invitert kvinnene hjem til seg, og han skal ha utført samleie med dem. Flere av kvinnene var i følge tiltalen ruspåvirket da samleiet ble utført, og de var ikke i stand til å gjøre motstand.

Ved flere anledninger skal lensmannen ha sendt tekstmeldinger til kvinnene med seksuelt krenkende innhold. Han skal også ha sendt nakenbilder av seg selv med mobiltelefonen.

Mannen er også tiltalt for å ha oppført seg krenkende overfor en kommunalt ansatt i Modum under en lunsj.

Ble anmeldt av privatperson

- Det er en svært alvorlig tiltale som nå er sendt til Tingretten hvor vi håper den kommer opp i løpet av mars 2010, sier rådgiver Guro Glærum Kleppe ved Spesialenheten for politisaker.

Lensmannen ble suspendert fra sin stilling da han ble pågrepet i juli i fjor. Pågripelsen skjedde som følge av en anmeldelse fra en privatperson. Lensmannen ble først anmeldt i mai, men fortsatte i stillingen i ytterligere to måneder.

Lensmannen har i flere avhør nektet for å ha gjort noe straffbart.

Les: - Han er langt nede