NRK Meny
Normal

Lanserer «Bibliotek i butikk»

Biblioteksjefen tror dette kan være løsningen for stedene som har mistet sin lokale bibliotekfilial.

Biblioteksjef i Sylling, Lasse Henschien

Lasse Henschien vil tre ganger i uka levere reservasjoner og hente tilbakeleverte bøker.

Foto: Lier kommune

Biblioteket i Lier håper å kunne tilby noe som er mer attraktivt og fremtidsrettet.

– Det blir spennende om «Bibliotek i butikk» blir brukt. Vi håper det kan være et brukervennlig og bra tilbud, sier biblioteksjef i Lier, Lasse Henschien.

Han har registrert at stadig færre låner bøker ved Sylling bibliotekfilial, og at det nå fungerer som et skolebibliotek for Sylling skole.

Mer tilgjengelig

Det nye tilbudet innebærer at innbyggerne i Sylling kan bestille blant annet bøker, lydbøker og filmer på bibliotekets nettsider, på e-post eller telefon. Tingene de låner kan både hentes og leveres ved en dagligvareforretning i Sylling.

– Vi later ikke som om dette er et like bra tilbud, men det er et forsøk på å gjøre det mer tilgjengelig, forklarer Henschien.

Prosjektet starter i august, og er i første omgang en prøveordning for et år. Og går ting som man håper, kan dette kanskje være aktuelt også andre steder i landet.

– Vi er spent på hvordan det blir mottatt. Det er ingen tidligere erfaringer med dette. Men vi tror konseptet skulle passe bra med slik folk ønsker å bruke biblioteket. Fungerer det som vi håper, så kan man kanskje snu trenden og bedre tilgjengeligheten andre steder man har mistet biblioteket, sier Henschien.

Flytter bibliotek

Fra skolestart 2015 tar Sylling skole over bruksretten til biblioteklokalene i Sylling. Da tar de også over den delen av bok og mediesamlingen som er beregnet på barn og ungdom.

De øvrige ressursene overføres til hovedbiblioteket i Lier.

– På den måten sikrer vi et godt skolebibliotek til barn og unge i Sylling, sier Henschien, som gleder seg til å sette i gang med det nye konseptet.

– Alt som kan øke tilgjengeligheten og leselysten er bra, avslutter han.