NRK Meny
Normal

Streik truer skoleløp

Jorunn Horgen i Buskerud Idrettskrets frykter at mange elever vil droppe fredagens skoleløp i Drammen, dersom lærerstreiken fortsetter.

Jorunn Horgen og Alexander Rønning -Olsen

Oppfordrer elever til å delta. Jorunn Horgen i Buskerud Idrettskrets og Alexander Rønning-Olsen håper flest mulig vil delta på skoleløpet, til tross for lærerstreiken.

Foto: Chetan Rastogi / NRK

3500 elever er påmeldt til løpet, som går av stabelen i Drammen på fredag. Nå kan lærerstreiken føre til at 1600 av dem ikke dukker opp til start.

– Vi er bekymret for at de elevene som er berørt av streiken, ikke skal får være med på skoleløpet, sier leder i Buskerud Idrettskrets, Jorunn Horgen.

Fordi lærerstreiken var et faktum allerede ved skolestart, har mange ikke engang fått med seg at løpet arrangeres på fredag.

– Vi mobiliserer, og bruker blant annet sosiale medier for å informere ungdommene, forteller Horgen.

Streiken trappes opp

Fra torsdag trappes lærerstreiken ytterligere opp i Buskerud. Totalt 311 lærere ved åtte skoler vil være tatt ut i streik.

– Vi oppfordrer alle ungdommene til å komme likevel, selv om det ikke er skole, sier Horgen.

Skoleløpet starter på Marienlyst stadion klokken 09:00 førstkommende fredag. Den fem kilometer lange løypa går over Ypsilon og videre over Holmenbrua, før den ender opp på Marienlyst. Alexander Rønning-Olsen stakk av med seieren i fjorårets løp. Også han oppfordrer sine medelever til å delta.

– Jeg håper alle som er rammet av streiken vil være med. Det er en fin opplevelse, forteller han.

Rønning-Olsen blir imidlertid bare tilskuer i år. Et tretthetsbrudd i foten har gjort at han ikke kan delta.

Les: Tror streiken snart er over