NRK Meny
Normal

Lærerne i stille tog

Streikende lærere i Drammen markerte i dag konflikten mellom Utdanningsforbundet og KS. 95 flere lærere ble tatt ut i streik i dag.

Lærer i streiketog

Over 300 lærere i Drammen markerte den pågående streiken.

Foto: Knut Brendhagen / NRK

Kledd i hvite T-skjorter gikk 312 streikende lærere i tog gjennom Drammen torsdag ettermiddag. I en lang rekke ruslet de rolig gjennom byen. Enkelte steder stoppet de opp og sto i stillhet.

– Vi tar et minutts stillhet med jevne mellomrom. Det er for at folk skal se oss og at de skal bli opptatt av en god skole. Det bør alle i samfunnet være opptatt av, sier streikeleder Bitten Blomholt og fortsetter.

– Kampviljen er stor. Vi streiker for bedre tid til elevene, og for at vi skal få ivareta kjerneoppgavene våre.

Etter at streiken ble trappet opp torsdag, er i alt åtte skoler tatt ut i Drammen. Streiken har så langt ikke rammet andre deler av Buskerud.

Les også: – Som å være på en badestrand på vinteren

Partene i møte

Det har vært spekulert i om KS og Utdanningsforbundet snart kommer fram til en løsning. Etter det NRK erfarer møttes partene i konflikten til et møte klokken 1300.

Streikeledelsen i Buskerud er klare på hva de håper streiken fører til.

– Vi håper utfallet blir til det beste for elevene. Det er det viktigste for oss, sier nestleder i streikekomiteen, Thom Jambakk.

Han etterlyser lokale og sentrale politikeres engasjement.

– Det er viktig å løse konflikten nå, så vi er glade for at det ser ut som det er sonderinger mellom partene, sier Jambakk, som samtidig varsler flere markeringer i tiden som kommer.

Utdanningsforbundet lokalt i Buskerud vet foreløpig ikke noe om når det blir en eventuell opptrapping av streiken.

Lærer i stille streiketog

Lærerne gikk i tog gjennom Drammen sentrum og over bybrua og Ypsilon.

Foto: Knut Brendhagen / NRK