NRK Meny
Normal

Kvinne overfalt i eget hjem

En kvinne ligger på sykehus etter at hun ble overfalt og utsatt for grov vold i sitt eget hjem av to menn natt til søndag.

Laster kart, vennligst vent...

Like før midnatt natt til søndag ringte det på hjemme hos kvinnen i Solbergelva i Nedre Eiker. Kvinnen åpnet døren, og de to gjerningsmennene skal, ifølge forklaringer hun har gitt til politiet, ha tatt kvelertak på henne og slått henne. Politiet sier kvinnen ringte dem og fortalte om overfallet.

Svein Erik Gevelt

Operasjonsleder hos politiet, Svein Erik Gevelt.

Foto: Idar Krogstad / NRK

– Kvinnen ligger nå til observasjon på sykehuset, og vi skal avhøre henne, sier operasjonsleder i politiet i Søndre Buskerud, Svein Erik Gevelt til NRK.

Undersøker mulig motiv

Lensmann i Nedre Eiker, Torill Sorte, sier at politiet undersøker hva motivet for overfallet kan være.

– I 2006 var kvinnen vitne i en straffesak. Vi ser selvfølgelig på om det er en sammenheng mellom den saken og overfallet, sier Sorte.

Torill Sorte lensmann Nedre Eiker

Lensmann Torill Sorte.

Foto: Heidi Elisabeth Odde

Kvinnen har forklart for politiet at hun ikke vet hvem mennene er, eller hvorfor de tok seg inn i hjemmet hennes. Ifølge politiet, var de to gjerningsmennene på stedet svært kort tid, og de var ikke maskert.

De tok ingenting fra leiligheten da de overfalt kvinnen, ifølge politiet.

Avhører naboer

Gjerningsmennene blir beskrevet som norskutseende og snakker norsk. De skal ha normal kroppsbygning og normal høyde.

Politiet har vært rundt i nabolaget for å spørre om noen har sett noe. Det er også gjort tekniske undersøkelser på stedet. Så langt er det ikke kommet inn noen tips i saken.

– Politiet fortsetter med å undersøke miljøet rundt henne for å finne ut hvorfor noen kunne finne på å komme hjem til henne i går kveld. Vi vurderer også om vi skal gjøre flere tekniske undersøkelser i området der kvinnen bor, sier Torill Sorte.