NRK Meny
Normal

Kvinne funnet død - mann kritisk skadd

En død kvinne og en kritisk skadet mann er funnet på en adresse i Kongsberg. Politiet etterforsker saken som en mulig drapssak.

Kvinne funnet død på Kongsberg

Politiet er i gang med avhør av personer som kan vite noe om omstendighetene bak dødsfallet.

Foto: Vegard M. Aas / NRK

Politiet meldte fra om funnet på Twitter rundt klokken 21.15 onsdag. Politiet arbeider nå med å kartlegge hva som har skjedd. Til NRK sier politiet at de rundt klokken seks onsdag ettermiddag fikk en bekymringsmelding, fordi de to ikke hadde møtt opp på jobb.

Ut i fra meldingen begynte politiet å gjøre undersøkelser. De tok seg deretter inn i boligen rundt klokken 20.30 i kveld.

– Vi finner da en kvinne død, og en mann kritisk skadd. Funn på åstedet gjør at vi nå etterforsker dette som et mistenkelig dødsfall. Vi kan ikke utelukke at vi står overfor en drapssak, sier jourhavende jurist Monica Hanø ved Søndre Buskerud politidistrikt til NRK.

Brødrene varslet

NRK får opplyst på stedet at det skal ha vært et familiemedlem som uttrykte bekymring for mannen. Til Laagendalsposten opplyser krimsjef Morten Ole Pedersen ved Kongsberg politistasjon at de ble varslet av sykehuset på Kongsberg.

– Brødrene hadde ikke fått tak i mannen, og de kontaktet derfor sykehuset og spurte hvorvidt han var kommet til skade og lagt inn på sykehus, sier Pedersen.

Politiet opplyser at de har en klar formening om hvem de to er, men sier det er for tidlig å bekrefte noe foreløpig. Det skal ifølge politiet være snakk om to «voksne personer», opplyser Hanø til db.no.

– Ut i fra omstendighetene etterforsker vi dette som et mulig drap og mulig forsøk på selvdrap, sier politiadvokaten til TV2.no.

Overfor NRK presiserer Hanø at det er for tidlig å konkludere, og at man behandler saken som en mulig drapssak. Politiadvokaten sier man heller ikke kan utelukke at det er snakk om et forsøk på selvdrap og drap.

Artikkelen fortsetter under videoen.

En død kvinne og en kritisk skadet mann er funnet på en adresse i Kongsberg. Politiet etterforsker saken som en mulig drapssak.

Politiet ved huset der kvinnen ble funnet død. Foto: Ingar Andreassen

Får behandling på sykehus

Politiadvokaten vil ikke fortelle hvilke funn politiet gjorde på stedet, heller ikke om det er funnet noe drapsvåpen. Den døde kvinnen var onsdag kveld ikke formelt identifisert, men Hanø opplyser at alt tyder på at både kvinnen og den skadde mannen er de personene som er registrert på den aktuelle adressen.

Politiet har nå sperret av stedet for å gjøre kriminaltekniske undersøkelser. Krimteknikere kommer fra Drammen for å foreta undersøkelsene. Etter det NRK kjenner til skal det ta noe tid før krimteknikerne er på plass, men det er ventet at de vil begynne arbeidet i løpet av natten.

Hanø forklarer at flere tjenestemenn også er i gang med å foreta taktisk etterforskning. Dette innebærer avhør av personer som kan vite noe om omstendighetene bak dødsfallet.

Den skadde mannen er fraktet til sykehus for behandling, får NRK opplyst på stedet.

– Det som har blitt opplyst til meg, er at han er kritisk skadd, sier Hanø til NRK.

Så langt er ikke Kripos koblet inn i saken, men politiet i Søndre Buskerud sier dette vil bli vurdert forløpende.