Hopp til innhold

Krydret barnehagehverdag

Barnehage har byttet ut brunostskiva med indisk ris og sterk curry.

Klokkergården kultur- og naturbarnehage

Daglig leder i barnehagen Grete Nordli sammen med Miriam (4), Livia (3) og Narinder Singh, som er kokk og sjåfør i barnehagen.

Foto: Ingvild Sættem Beltesbrekke / NRK

Etter at Narinder Singh begynte å jobbe i Klokkergården kultur- og naturbarnehage i Drammen er ikke barnehagen den samme som før.

Singh er kokk, og barna stortrives med å ha eksotiske krydder og østlige rytmer som en en del av hverdagen.

Miriam (4) og Livia (3) holder brødet som Navinder Singh har laget.

Miriam (4) og Livia (3) holder brødet som Navinder Singh har laget.

Foto: Ingvild Sættem Beltesbrekke / NRK

Vil ha indisk mat hjemme

Singh kom til Norge fra Punjab i India i 1975.

- Barna liker min indiske mat, forteller han til NRK.

- Ris, gulerøtter og erter! Det ser godt ut, sier fire år gamle Miriam.

Singh forteller også at foreldrene er fornøyd med maten barna får i barnehagen.

- Barna sier til foreldrene sine at jeg lager god mat og spør om de kan lære av meg hvordan jeg lager mat.

Narinder Singh

Narinder Singh lager ris med grønnsaker og indisk krydder til barna.

Foto: Ingvild Sættem Beltesbrekke / NRK

- Viktig å bli kjent med andre kulturer

Grete Nordli, daglig leder i barnehagen, tror det er viktig for barna å bli kjent med ander kulturer.

- De er heldige som får bli kjent med Singh, som ser litt annerledes ut, og snakker annerledes, sier Nordli.

I tillegg til å jobbe som kokk, er Narinder Singh også sjåfør i barnehagen. Og da spilles det selvfølgelig indisk musikk i bilen.

- Den er litt fin. Men det er litt vanskelig å forstå hva de sier, sier Miriam på fire år.