Hopp til innhold

Korrupsjonssiktet kan få politibeskyttelse

DRAMMEN (NRK): Den mannlige saksbehandleren som er tiltalt for grov korrupsjon i Drammen, har ifølge hans advokat, Mette Yvonne Larsen, fått tilbud om politibeskyttelse når han slipper ut av varetekt.

Siktede ankommer Drammen politistasjon sammen med sin advokat

Den mannlige saksbehandleren møtte opp hos politiet sammen med sin advokat den 20. januar. Etter det har mannen skiftet advokat.

Foto: Ingar Andreassen / NRK

– Det jeg vet er at det har vært nevnt for ham og for meg. Jeg har oppfattet det dit hen at politiet har tenkt at når han kommer ut, kan han få problemer, sier mannens forsvarer, Mette Yvonne Larsen.

Hva som er årsaken til at politiet vil beskytte ham, ønsker ikke Larsen å utdype. Politiet vil verken bekrefte eller avkrefte opplysningene fra Larsen.

Mannen ble torsdag varetektsfengslet for nye to uker. Politiet hadde bedt om fire uker.

Mette Yvonne Larsen

Forsvarer Mette Yvonne Larsen er glad for at hennes klient fikk to uker i varetekt, ikke fire som politiet opprinnelig hadde bedt om.

Foto: Harald Inderhaug / NRK

– Vi er glade for at dommeren har tatt våre argumenter til følge, og særlig det at de ikke vil holde ham lenger en høyst nødvendig. Det er bra at det fikk utslag i kjennelsen. Min klient trenger å komme seg ut, sier Larsen.

I tillegg til mannen som torsdag ble fengslet videre, er en kvinnelig saksbehandler siktet i korrupsjonssaken. De to skal ha mottatt flere hundre tusen kroner fra utbyggere i Drammen. Også rundt 30 utbyggere er siktet for grov korrupsjon.

Les også:

– Har samarbeidet med politiet

Forsvareren til den mannlige saksbehandleren forteller at han har en panikklidelse som gjør at det er vanskelig for ham å sitte innelåst. Han bekymrer seg også for sykdom i familien, som skal gjøre det vanskelig for ham å sitte fengslet.

Ifølge forsvareren har mannen samarbeidet med politiet de ukene han har sittet i varetekt. Den siktede saksbehandleren innrømmer at han har gjort noe galt, men han erkjenner ikke straffskyld for siktelsen om grov korrupsjon.

– Han er villig til å legge alle kort på bordet, og han har innrømmet masse og kommet med mye informasjon som politiet ikke har spurt om. Vi skal ta stilling til det med straffskyld når han er gjennom alle avhørene, men han kommer ikke til å nekte straffskyld for det han har forklart seg om, sier Larsen.

Har avhørt halvparten av tiltakshaverne

Hans Lyder Haare

Politiadvokat Hans Lyder Haare forteller at mange av de siktede utbyggerne trenger tolk i avhør.

Foto: Harald Inderhaug / NRK

Foreløpig har politiet avhørt rundt halvparten av de utbyggerne som er mistenkt for å ha betalt penger til de to saksbehandlerne.

– De tiltakshaverne må vi snakke med før vi ønsker å løslate siktede, sier politiadvokat Hans Lyder Haare.

Han tar rettens avgjørelse til etterretning, og han forteller at politiet vil gjøre sitt beste for å komme lengst mulig med den gjenstående etterforskningen på de to ukene.