NRK Meny
Normal

Kongsberg skisenter skal selges

Det er flere seriøse interessenter som vil kjøpe Kongsberg skisenter, hevder styreleder Terje Bulling. Dagens eiere vil kvitte seg med skisenteret før sommeren.

Kø, Kongsberg skisenter.

Ifølge selskapet som har fått i oppdrag å selge skisenteret, er det flere interessenter som vurderer å legge inn bud.

Foto: Petter Sommer / NRK

Både omsetningen og driftsresultatet har stupt de siste årene ved Kongsberg skisenter. I 2010, 2011 og 2012 lå omsetningen på 33 millioner kroner, mens i 2014 hadde omsetningen falt til 23 millioner kroner. Driftsresultatet har gått ned fra sju til rundt to millioner kroner i året.

Terje Bulling

Terje Bulling er styreleder i Kongsberg skisenter.

Foto: Harald Inderhaug / NRK

Det er imidlertid ikke grunnen til at eierne ønsker å selge, hevder styreleder Terje Bulling.

– Skisenteret drives godt, og det har vært drevet godt lenge. Med den omsetningsgraden vi har, er vi rundt nummer fem i Norge, og vi tjener penger, sier Bulling.

Han mener dårlige vintre er grunnen til nedgangen, men han tror det er mulig å øke omsetningen til samme nivå som for fire år siden.

Det er Gjermund Jamtveit, grunnleggeren av Timeekspressen, som eier 90 prosent av Kongsberg skisenter. Forretningsmannen Bjørn Grene eier resten.

Prisen ikke kjent

Før jul fikk selskapet DHT Corporate Services i oppdrag å selge skisenteret, bekrefter Torjus Stalleland i DHT.

– Det er flere potensielle kjøpere som er interessert. De vurderer å legge inn bud. Så vi er godt fornøyd med interessen, sier Stalleland.

Målet er å selge skisenteret før sommeren. Det bekrefter både Stalleland og styreleder Bulling. Ingen av de to ønsker å gå ut med hvor mye eierne forventer å få for Kongsberg skisenter.