NRK Meny
Normal

Kongsberg Gruppens aksje faller

Kongsberg Gruppens aksje har falt med over to prosent etter at korrupsjonssiktelsen mot selskapet ble kjent.

Kongsberg Gruppen

Tirsdag denne uken kom nyheten om at Kongsberg Gruppen er siktet for grov korrupsjon etter å ha levert utstyr til rumenske myndigheter gjennom ni år.

Foto: Per Håkon Solberg

Kongsberg Gruppen-aksjen falt umiddelbart 2,2 prosent på Oslo Børs etter at Økokrim siktet selskapet for grov korrupsjon tirsdag, og selskapets verdi falt ytterligere onsdag.

Tidligere banksjef Trond Tostrup tror nedgangen i aksjekursen blir kortvarig.

– Dette gir ikke uttrykk for en ukultur i Kongsberg Gruppen så jeg tror ikke mange vil være skeptiske til selskapet av dette enkeltstående tilfelle, som vi for øvrig ikke kjenner resultatet av i dag. Jeg tror at de fleste som handler med Kongsberg Gruppen verden over vil fortsette med det.

Fallet kommer etter at aksjekursen har steget mye siden sommeren 2013. Totalt har kursen gått opp med 16,29 prosent i løpet av det siste året.

Spår rask oppgang

Tostrup tror at flere vil benytte muligheten til å handle aksjer i selskapet dersom kursen skulle falle videre.

– Dersom aksjen skulle stupe så ville jeg faktisk benytte anledningen til å kjøpe for jeg tror at aksjen da vil gå som en rekyl senere, sier Tostrup.

– Hvor fort får vi se en oppgang igjen?

– Det tror jeg vi vil se rimelig raskt. Vi har jo hatt Yara som den siste uken omtrent ikke har gått ned i det hele tatt. Så jeg tror at de som kjøper aksjer i liten grad lar seg påvirke av det som har skjedd nå, sier Tostrup.

Yara måtte betale en millionbot for tre tilfeller av grov korrupsjon. De siste dagene har aksjekursen steget etter en nedgang på rundt ni prosent det siste året.