NRK Meny
Normal

Konate-trøbbel for Hønefoss

Hønefoss må trolig reise til Tyrkia for å ordne opp i spillerlisensen til Madiou Konate.

Madiou Konate

Madiou Konate er fortsatt ikke spillerklar for Hønefoss.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Konate kan ikke spille for den nyopprykkede klubben før det Tyrkiske fotbalforbundet frigir spilleren. Det har de foreløpig ikke gjort.

Nå kan Hønefoss bli nødt til å reise til Tyrkia for å ordne opp i papirene.

- Vi håper at vi kan få en avklaring i dag. Får vi ikke en avklaring før klokken 14 setter vi oss på flyet og resier til Tyrkia for å hente kontrakten, sier daglig leder i Hønefoss Ballklubb, Geir Håvard Solvang til NRK.no.

Har ikke skjønt problemet

Solvang sier at det har vært vanskelig å finne ut av hva som har vært det egentlige problemet i saken, og sier at det har vært mye papirer frem og tilbake.

- Norges fotballforbund har vært veldig hjelpsomme i denne saken. De har purret både via FIFA og det Tyrkiske forbundet, men de kan ikke få gjort så mye mer før det tyrkiske forbundet slipper tillatelsen fra landet, sier han.

Leder av forvaltningsseksjonen i Norges Fotballforbund, Stein Pedersen er NFFs ansvarlige for alle overganger. Han beklager sterkt at HBK har havnet i en slik situasjon.

- Men årsaken er trolig at frigivelsesbrevet fra Konates klubb, Ankaraspor, er for generelt, at det ikke formelt løser ham fra kontrakten med klubben. Brevet, som vi selv har oversendt det tyrkiske forbundet, sier at han kan gå til en annen klubb, bare ikke en tyrkisk. Det som trengs for å få forbundet til å godta at Konates lisens frigis er trolig et helt spesifikt brev som sier at han kan frigis til Hønefoss Ballklubb i Norge, sier Pedersen til Hønefoss Ballkubb sin hjemmeside.