NRK Meny
Normal

Verktøytyver tatt på fersk gjerning

Politiet pågrep natt til tirsdag to menn som nå er siktet for innbrudd i en håndverkerbil i Nedre Eiker. De to ble tatt på fersk gjerning da de stjal verktøy fra en bil.

Stjålet kostbart verktøy funnet i bil til to siktede menn.

Ifølge politiet, har de siktede visst hva slags verktøy de skulle stjele. Det er kostbart verktøy som er beslaglagt av politiet.

Foto: Politiet

Onsdag ettermiddag ble de to polske mennene fremstilt for varetektsfengsling i Drammen tingrett.

– De er bare siktet for dette ene innbruddet, men vi undersøker om de kan stå bak flere tyverier, sier politiadvokat Ole Jacob Garder.

Fant først ingen ting i bilen

Verktøyet lå skjult i et hemmelig rom i bilen til de siktede.

Bak i bilen fant politiet en stor mengde verktøy som var godt gjemt i hemmelige rom.

Foto: Politiet

I bilen deres fant nemlig politiet store mengder kostbart verktøy som lå gjemt i hemmelige rom. Dette verktøyet mistenker politiet stammer fra innbrudd i andre biler de siste dagene, både her i distriktet, men også fra andre distrikter, blant annet et innbrudd i Vestfold i helgen.

Verktøyet var godt skjult. kikket inn i bilen, var det ingen ting å se. Men da vi gikk litt grundigere til verks, fant vi verktøy godt gjemt.

– Det dreier seg om ganske store mengder merkeverktøy. Det var stablet til alle kunstens regler, forteller Garder.

Siktelsen kan bli utvidet

Onsdag ettermiddag fremstilles de to mennene for varetektsfengsling, og politiet utelukker ikke at siktelsen kan bli utvidet til også å gjelde flere verktøytyverier.

Politiadvokat Ole Jacob Garder

Politiadvokat Ole Jacob Garder.

Foto: Maria Kommandantvold / NRK

– Politiet jobber med å samle inn anmeldelser på lignende tyverier, så vil siktelsen høyst sannsynlig bli utvidet etter hvert, sier Garder.

De siste ukene og månedene har det vært en rekke innbrudd fra elektriker- og snekkerbiler. Politiet har derfor jobbet med å etterforske spesielt slike saker.

– Det har ført til at politiet har kommet over aktuelle gjerningspersoner, sier Garder.

Hadde dere hatt disse to som nå skal fremstilles, under oppsyn en stund?

Flere titalls innbrudd i det siste

Vi har jobbet med dette i en tid nå fordi det dreier seg om flere titalls biler som det er stjålet dyrt verktøy fra. Og disse gjerningspersonene har vi vært på jakt etter en stund. Det endte med at de ble tatt på fersk gjerning i går.

Politiet tror at mye av verktøyet er forsvunnet ut av landet. De har samarbeidet med andre politidistrikter gjennom Grenseløs-samarbeidet. Men det har primært vært et samarbeid mellom flere avdelinger politiet i Søndre Buskerud.

– Det dreier seg om store verdier. En boremaskin kan fort koste 5000 kroner. Hvis de to mennene kan knyttes til flere av de andre tyveriene, kan det være snakk om store verdier, sier Garder.

Kan det være flere personer som står bak tyveriene?

– Det er for tidlig å si noe om.