NRK Meny
Normal

– Kanskje best om jeg hadde vært død

DRAMMEN (NRK): Siste gang en kollega i Frontline møtte Per Gunnar Asheim, var han trist og snakket om å dø.

Utbrent bil

Politiet friga tirsdag noen bilder fra bevismaterialet. Her er den utbrente bilen der Asheim ble funnet død i mars 2013.

Foto: Politiet

Onsdag vitnet en kollega til avdøde Per Gunnar Asheim i Drammen tingrett. Asheim var sjefen hennes i Frontline, og de to jobbet tett sammen. Kvinnen fortalte at han endret seg de siste årene og at situasjonen hans forverret seg mot slutten.

– Han var trist og sa til meg: «Kanskje det hadde vært best om jeg hadde vært død». Jeg sa at det var tullprat, og at han ikke måtte tenke sånn. Barna trengte ham, sa jeg.

Kvinnen jobbet sammen med Per Gunnar Asheim fra 2006 og fram til han ble sykemeldt rett før påsken 2013. Da sto han og kona midt i en barnefordelingssak.

– Vi satt rett overfor hverandre på jobben. Han fortalte at han hadde et vanskelig forhold til kona. Flere ganger hadde merker i ansiktet og fortalte at han hadde blitt slått eller skubbet ned trappen av kona, fortalte kvinnen.

Fikk advarsel

Også Asheims sjef, Jens Martin Arveschoug Jensen, vitnet i rettssaken onsdag. Han fortalte at Asheim var mye borte fra jobben på grunn av familieproblemene. På den tiden hadde kona kontaktet firmaet angående ekteskapelige problemer. Ifølge Jensen var det dråpen som fikk begeret til å renne over.

I januar 2013 sendte han en skriftlig advarsel til Asheim.

– Det hadde kommet til et punkt der vi måtte gjøre noe. Jeg ba han om å ta hånd om sine personlig problemer og passe arbeidet sitt bedre, ellers måtte det få konsekvenser, fortalte Jensen.

– Jeg håpet at den skriftlige advarselen ville gi han et spark bak og at han kom tilbake for fullt. Han var dyktig i jobben sin, sa Jensen.

Asheim svarte tilbake at han trodde alt ville ordne seg om et par måneder og at han da skulle være tilbake 100 prosent i jobben.

Ble sykemeldt

I stedet ble Asheim sykemeldt i mars og kom aldri tibake til jobb. Den kvinnelige arbeidskollegaen i rederiet ringte Asheim mandag i påskeuka for å diskutere et problem med en båt .

– Jeg reagerte på hvordan han var i telefonen. Vanligvis ville han mast seg litt opp og tatt affære. Nå var han veldig rolig, forklarte hun i retten.