Klokkeranere på rømmen

Ranerne som fikk med seg kostbare klokker for nærmere en million kroner fra en urmaker i Drammen, kan ha hjelpere i Norge.

Ran Drammen

RAN: Urmakerforretningen Knut Roll Hansen i Drammen ble ranet 29. mai.

Foto: Vegard M. Aas / Presse 3.0

– Det er en av årsakene til at vi ikke kan gå ut med så mye av det etterforskningen har avdekket til nå, sier politiadvokat Ole-Jacob Garder.

Politiet holder en del kort tett til brystet fordi ranerne kan ha medhjelpere i Norge som følger politietterforskningen tett og kan gi opplysningene videre til ranerne og eventuelle oppdragsgivere.

En av teoriene er at Østeuropeisk mafia kan stå bak det svært grove ranet, men fortsatt er ikke identiteten til mennene kjent selv om alle var umaskerte.

Politiadvokat Ole Jacob Garder

Politiadvokat Ole-Jacob Garder sier bildene av ranerne er nøkkelbevis.

Foto: Maria Kommandantvold / NRK

– Vi tror det er utlendinger som står bak og fordi vi sitter på gode bilder fra selve ranet inne i butikken har vi godt håp om at de også kommer til å bli tatt, sier Garder.

Ranet tidligere

Urmaker Roll Hansen i Drammen selger kostbare klokker av kjente merker og har vært utsatt for ran to ganger tidligere.

Klokkene som ble tatt under ranet denne gangen kan ha blitt solgt videre både i Norge og utlandet.

– Vi antar de er tatt ut av landet, men de kan også være her. Det kan være ranerne har venner og bekjente i Norge som følger med og hjelper dem, sier Garder.

Glassmontere

Ranerne kom av gårde med klokker som har en samlet verdi på opp mot en million kroner.

Foto: Raymond Dalen / NRK

Tror bildene sikrer dom

Politiet sitter på verdifull informasjon etter blant annet tips fra publikum. Nå ønsker de tips dersom folk blir tilbudt kostbare klokker til en betydelig lavere pris.

– Det er snakk om klokker av kostbare merker og vi snakker om mange hundre tusen kroner, trolig opp mot en million, forteller Garder.

Politiet er sikre på at bildene vil sikre en dom hvis personene blir pågrepet.

– Bildene er nøkkelbevis i forhold til en pådømmelse om vi får tak i ranerne. Får vi tak i dem er vi sikre på at vi også får dem dømt for dette, avslutter Garder.