NRK Meny
Normal

Kleveland blir styreleder hos Blaafarveværket

Åse Kleveland er valgt til ny styreleder på Blaafarveværket.

Åse Kleveland

Åse Kleveland blir styreleder for Blaafarveværket som ligger utenfor Åmot i Buskerud.

Foto: Kjersti Havdal / NRK

– Blaafarveværket har lyktes med å ivareta og synliggjøre helheten i dette stedets historie og samle et stort publikum til kunst og naturopplevelser, sier Åse Kleveland, nyvalgt styreleder via en pressemelding.

Den nyvalgte styrelederen gleder seg til å ta fatt på oppgavene.

– Utviklingsplanene er mange, og jeg gleder meg virkelig til å delta, fortsetter hun.

Åse Kleveland på rød løper, Spellemann 2014

Åse Kleveland kan vise til en solid CV.

Foto: Erik Waage / NRK

Åse Kleveland kan vise til en lang og fyldig CV. Blant annet har hun vært kulturminister, direktør for Rikskonsertene, leder av likestillingsrådet og direktør for Tusenfryd. Hun er også musiker og har blant annet deltatt i Melodi Grand Prix.

Rekordgodt besøkt

Det kongelige Modumske Blaafarveværk ble opprettet i 1773 for å utvinne kobolt fra gruvene på Modum. Kobolten skulle brukes til fremstilling av koboltblå farge til verdens porselens- og glassindustri ifølge stedets hjemmesider.

I 2014 hadde Blaafarveværket og Koboltgruvene nærmere 165.000 besøkende. Det gjør stedet til et av Norges best besøkte turistattraksjoner.

Fornøyd fylkesordfører

– Jeg er overveldet og meget stolt over at kulturpersonligheten Åse Kleveland er valgt til styreleder i Blaafarveværket, uttaler fylkesordfører Roger Ryberg.

– Med Åse Kleveland på laget vil Blaafarveværket i enda større grad befeste sin posisjon som kulturarena og turistdestinasjon på både regionalt og nasjonalt nivå, fortsetter han.

Modum Blaafarveværk

Blaafarveværket som ligger rett utenfor Åmot i Buskerud har nå fått ny styreleder, Åse Kleveland.

Foto: NRK