Får hjelp av klarsynt

- Han vil bli funnet! Det var det første klarsynte Jan-Erik Hanssen fikk fram da han begynte å jobbe med Kjetil Myrbråtens forsvinning.

Kjetil Myrbråten

32 år gamle Kjetil Myrbråten har vært savnet fra Drammen siden natt til 1. nyttårsdag.

Foto: PRIVAT

Myrbråten forsvant i Drammen, etter at han forlot en fest natt til første nyttårsdag.

Les: Ingen spor etter 32-åring

Se video: Får hjelp av klarsynt

Kjetil Myrbråtens vernepliktsbok

Den klarsynte holder Kjetil Myrbråtens vernepliktsbok.

Foto: Knut Brendhagen / NRK

Med Kjetils vernepliktsbok i hånda starter Hanssen vandringen rundt i Drammen sentrum. Den klarsynte trenger en personlig ting fra Kjetil, derfor er vernepliktsboka med. Lillesøster Charlotte og en venn er også med på turen rundt i Drammen. Nede ved Holmenbrua stopper Hanssen opp, står en stund, før han forteller Kjetils lillesøster hva han tror.

- Han ligger ikke i vannet, det er jeg ganske sikker på. Hvis han skulle ligge der, har han ikke gått dit frivillig, da har det skjedd noe med ham, sier Hanssen.

- Nesten ingen spor

Flere klarsynte har tatt kontakt med familien de siste dagene. Søsteren har ikke hatt noe med klarsynte å gjøre tidligere, men hun vil ikke la noe være uprøvd.

- Det er jo nesten ingen spor eller ledetråder etter Kjetil. Mye går igjen i det de klarsynte sier, derfor må vi prøve dette. Det skal ikke gå langt ut i 2009 før vi vet hva som har skjedd med Kjetil, sier Charlotte.

Jan-Erik Hanssen
Foto: Knut Brendhagen / NRK

Turen fortsetter ned langs jernbanelinja på Brakerøya. Hanssen mener forsvinningen skjedde i nærheten av jernbanen. På veien stopper han og ringer en annen klarsynt. Hanssen har ikke jobbet mye med forsvunne mennesker, men han har funnet flere dyr for fortvilte eiere. Under jernbanebrua i Elveparken stopper vi opp igjen.

- Jeg føler at han ville hvile seg her.

Jan-Erik Hanssen

Klarsynte Jan-Erik Hanssen ringer en kollega.

Foto: Knut Brendhagen / NRK

Så går ferden videre over til andre siden av elva, til stedet der Kjetil bor. Hanssen gjentar at han ikke tror Kjetil har gått noen av bruene over til Strømsø, og at han i hvert fall ikke har vært hjemme.

Fortsetter i morgen

- Jeg skulle ønske jeg kunne si: Han er der, og han lever. Han er i bra form, vi må bare hente ham. Men jeg har ikke noe slikt å komme med.

Og i det følget tar farvel med hverandre, har Hanssen noen få ord til søsteren:

- Jeg er rimelig sikker på at han skal bli funnet, ganske snart. Om det er noen trøst til deg.

I morgen forsetter den klarsynte letingen sammen med en kollega.