Kaotiske tilstander ved skolestarten

Kvart på ni mandag morgen strømmet elevene til Drammen videregående skole. Selv om lærerne er tatt ut i streik, må elevene møte opp. Enten første skoledag eller i løpet av et par dager.

Elever møtte på skolen

– Det er deilig med noen dager ekstra fri, men vi må vel ta det igjen senere, sier Alexandra Kortvedt til venstre. Her står hun sammen med Reman Menmi og Martina Jørgensen, etter et hektisk møte med skolen etter ferien.

Foto: Jan-Erik Wilthil / NRK

Forvirret. Det var det mange elever var i dag. Og det hersket til tider kaos ved Drammen videregående skole, fordi elevene ikke var sikre på om de skulle møte, når de skulle møte og hvordan de neste dagene blir.

– Jeg her egentlig bare levert personopplysningsskjema i dag. Nå må jeg bare vente og se hva som skjer videre. For jeg vet ikke hvilke lærere som er i streik, eller hvor jeg skal møte. Det er en kaotisk start på et nytt skoleår, sier Martina Jørgensen som hadde sin første skoledag i tredje klasse.

Har informasjonen vært god nok?

– De har vel gitt så god informasjon de kan, sier Jørgensen.

Snart 311 lærere i streik

Elevene ble møtt av streikevakter utenfor skolen i dag. Ved skolestart i dag var i alt 215 lærere tatt ut i streik i Buskerud. Så langt er bare skoler i Drammen tatt ut, og ved Åssiden videregående skole og Drammen videregående skole er 161 lærere i streik.

Utdanningsforbundet har varslet at de trapper opp streiken, og fra torsdag 21. august tas ytterligere 96 lærer ut. Alle disse lærerne jobber også ved skolene i Drammen.

Les også:

Skjønner elevenes reaksjon

Bitten Blomholt

Bitten Blomholt er lokallagsleder i Utdanningsforbundet i Drammen og streikeleder i Buskerud.

Foto: Tove Bø / NRK

Streikelederen for Utdanningsforbundet i Buskerud har forståelse for at elevene reagerer på den kaotiske oppstarten ved Drammen videregående skole.

– Det er selvfølgelig en spesiell start for dem, men jeg regner med de har fulgt med i mediene. Vi gjør dette for dem og for en god skole, sier streikeleder Bitten Blomholt.

– Men er det hyggelig for dere å møte elevene på denne måten?

– Vi ønsker å være på jobb for elevene, men vi mener dette er en kamp for framtida og den gode skolen, sier Blomholt.

– Følg med på nettsidene våre

Skolen mener de har gjort det de kan for å unngå usikkerheten rundt skolestart. På skolens nettsider legger de ut fersk informasjon om den pågående konflikten.

Rektor ved Drammen videregående, Kristine Novak

– Nettsidene våre blir oppdatert fortløpende, sier rektor ved Drammen videregående skole, Kristine Novak.

Foto: Anders Nielsen / NRK

Rektor ved skolen forteller at ikke alle elever måtte møte opp i dag.

– Elevene skal møte til ulike dager på ulike trinn. Det er for å sikre oss at alle elever blir registrert, og ingen elever skal være redde for å miste plassen sin, sier rektor ved Drammen videregående skole, Kristine Novak.

Alle lærerne er ikke i streik, og for elevene er det mange løse brikker. Likevel mener rektor at de har kontroll på situasjonen.

– Det har ikke vært kaotisk de siste dagene, men det har vært et stort puslespill å planlegge dette, avslutter Novak.