NRK Meny
Normal

Kansellerer ikke reiser til Sharm el-Sheikh

Charterselskapet Amisol har ingen planer om å stanse sine turer til Sharm el-Sheikh etter flystyrten forrige helg. Likevel innrømmer turoperatøren at de reisende er urolige.

Turister i Sharm el-Sheikh

Alle Amisols reiser til Sharm el-Sheikh kommende helg går som planlagt.

Foto: KHALED DESOUKI / Afp

Torsdag kveld besluttet SAS å kansellere sin avgang fra København til Sharm el-Sheikh kommende lørdag, og franske myndigheter anbefaler turister om ikke å reise til den egyptiske badebyen.

Det drammensbaserte charterselskapet Amisol fortsetter imidlertid å fly turister inn til den egyptiske badebyen.

– Vi forholder oss hele tiden til rådene fra norske myndigheter, sier daglig leder i Amisol, Gunder Moe.

224 omkom

Det var lørdag for ei uke siden at et russisk passasjerfly med 224 mennesker om bord tok av fra flyplassen i den egyptiske badebyen Sharm el-Sheikh.

23 minutter etter avgang styrtet flyet, og alle om bord omkom.

Amerikansk og britisk etterretning mener at flyet ble sendt i bakken av ei bombe. Russiske og egyptiske myndigheter er kritiske til påstandene og avventer etterforskningen.

Russisk fly styrtet i Sinai i Egypt 31. oktober 2015

224 mennesker mistet livet da det russiske flyet styrtet kort tid etter avgang.

Foto: MAXIM GRIGORYEV / Afp

Mange henvendelser

I mellomtiden venter nye turister, mange av dem fra Buskerud, Vestfold og Telemark, på Amisol sin avgang til Sharm el-Sheikh kommende søndag. Reiseoperatøren har hatt mange henvendelser de siste dagene.

– I aller høyeste grad. I løpet av dagen har vi snakket med de aller fleste av dem som skal reise til helgen. De lurer på om reisen deres blir gjennomført eller ikke, sier Moe.

UDI fraråder ikke å reise

Og reisene vil bli gjennomført, for norsk UD vil ikke fraråde norske reisende å dra til Sharm el-Sheikh, selv om britiske og franske fly blir holdt tilbake.

– Vi har ikke endret reiserådet for opphold i Sharm el-Sheikh. Det er på samme linje som Storbritannia og andre land. Britene fraråder å reise til og fra Sharm el-Sheikh med fly, fram til de har gjort ferdig undersøkelsene rundt sikkerheten på flyplassen, sier pressetalskvinne i UD, Kristin Enstad.

Ifølge Enstad er det opp til flyselskapene å vurdere sikkerheten, i samråd med myndighetene i landet de er registrert i. Derfor ber hun nordmenn som skal reise til Egypt om å rette sine spørsmål til turoperatøren.

Les også:

Ingen avbestillinger

Så langt har ikke Amisol fått noen avbestillinger, til tross for at det er en viss uro blant dem som skal reise.

– Basert på det mediebildet som er skapt, er det klart de er urolige. Men vi må tilpasse oss omstendighetene som best vi kan. Det er lite vi kan gjøre med omgivelsene rundt oss, sier Gunder Moe i Amisol.

Nå har Amisol 143 turister i Sharm el-Sheikh. Alt skal etter forholdene stå bra til med dem, ifølge Moe.

Ingen av flyene til turoperatøren skal gå over Sinaihalvøya.