Kan gå konkurs – gir gratis inngang

Alle som vil på kamp kommer gratis inn i toppkampen mellom Hønefoss og Ham Kam på lørdag. Samtidig er klubben bare dager unna konkurs hvis ikke de får inn flere millioner kroner.

Hønefoss BK blir i 1. divisjon

Publikum får se kampen mellom Hønefoss og Ham Kam helt gratis lørdag 1. oktober.

Foto: Nicolai Delebekk / NRK

Hønefoss sliter nok en gang økonomisk og trenger flere millioner kroner innen to uker for å unngå konkurs.

Knut Kjær Berntsen

Knut Kjær Berntsen er styreleder i Hønefoss.

Foto: HBK

Lørdag 1. oktober kommer Ham Kam til Hønefoss for å spille toppkamp. Hamar-laget ligger på en andreplass på tabellen mens Hønefoss har en fjerdeplass. Med gratis inngang håper klubben at flest mulig mennesker tar turen for å se oppgjøret.

Sponsorene betaler

– Det er sponsorene som betaler for dette. Noen sponsorer betaler en krone pr. tilskuer, andre sponsorer betaler 10 kroner, så hva det totale kronebeløpet for kampen blir vet vi ikke. Det som er sikkert er at jo flere mennesker som kommer jo mer tjener vi, sier styreleder i Hønefoss, Knut Kjær Berntsen.

Kiosksalg

Hønefoss fikk ideen om gratiskamp fra Elverum og startet med å planlegge arrangementet for rundt tre uker siden. Klubben er klar på at lørdagens gratiskamp blir et engangstilfelle.

– I den økonomiske situasjonen som dere er i nå. Burde dere ikke tatt betaling fra tilskuere i tillegg til sponsorbetaling?

– Vi har lyst til å skape litt blest om denne kampen, så det er derfor vi gjør det. Dessuten kan det være lurt økonomisk også for med mange på kamp vil kiosksalget også øke, avslutter styreleder Kjær Berntsen.