Kan bli politimester for et av landets største politidistrikter

– Det kan godt hende jeg søker på stillingen når den blir utlyst, sier politimester Christine Fossen.

Christine Fossen

Politimester Christine Fossen er positiv til sammenslåingen av politidistriktene.

Foto: Per Håkon Solberg / NRK

I dag la regjeringen fram at de ønsker å slå sammen Telemark, Vestfold, Søndre Buskerud, Nordre Buskerud og Asker og Bærum til ett politidistrikt.

– Det er klart at det er en inspirasjon at Sør-Øst blir et av landets største politidistrikter. Det er et spennende område hvor det skjer mye, sier Christine Fossen til NRK.

– Så det vil si at du søker på stillingen når den blir utlyst?

– Det kan godt hende, men jeg tar en ting om gangen, sier Fossen.

Fossen har i over elleve år jobbet som politimester i Søndre Buskerud politidistrikt, fra 2002 til 2013. Fra 2013 var hun sjef for en internasjonal observatørstyrke i Hebron på Vestbredden, før hun i januar ble konstituert som Vestfolds nye politimester.

Nytt hovedkontor

– Hvor bør det nye hovedkontoret ligge for politiet østafjells?

– Det skal jeg ikke ha noe mening om. De diskusjonene skal Politidirektoratet starte med, så blir nok vi involvert underveis.

Godt fagmiljø i Drammen

Fossen er nå politimester i Vestfold, men hennes gamle arbeidsplass i Drammen er et sted som blir trukket fram som mulig nytt hovedkontor.

– Det er et godt fagmiljø i Drammen fordi man har tre nødetater samlet oppe på operasjonssentralen. Men man må også se på geografien i dette nye, store distriktet. Det er også hensyn å ta med tanke på bygningsmasse, hva som kan utvides, sier Fossen.