Jazzklatring i Kongsberg

Alle som tør, kan få prøve seg på klatring i siloveggen i Kongsberg sentrum under jazzfestivalen. Det er bare 31 meter til toppen.

Jazzklatring på Kongsberg
Foto: Ingar Andreassen / NRK

Mens jazzmusikken sprer seg ut over hele Kongsberg, er det noen som er opptatt med helt andre ting, for eksempel klatring.

Det er likevel ikke helt uten en viss jazzprofil. Den forhatte kornsiloen på Sildetomta i Kongsberg sentrum har blitt til en populær klatrevegg, i samarbeid med Kongsberg Jazzfestival.

Sikkerhet på bakken

Ole Jacob Kranner står trygt med begge beina planta i godt i bakken. Mellom hendene holder han et tau som går helt til toppen av den 31 meter høye siloen, og ned igjen til Minne Andrea Loe som befinner seg 10 meter over bakken.

Enden på tauet er festet i en sele rundt livet til Andrea, men tauet skal bare brukes hvis hun mister taket i de små knottene som er skrudd fast i veggen.

Andrea høyt der oppe stoler på at Ole Jacob holder i tauet, hun kryper sakte oppover veggen som klatreklubben har dekorert med en svær saxofon.

- Det gikk bra, men det var litt vanskelig å strekke seg etter de mange knottene på veggen. Litt høydeskrekk ble det nok også, innrømmer Andrea Loe.

Les: Jazzfestivalen er i gang

Les også: - Føler meg sterk