Islamist skaper bekymring

Sentrale politikere i Drammen er bekymret, etter at det i går ble kjent at den profilerte islamisten Mohyeldeen Mohammad har tilhold i byen.

Mohyeldeen Mohammad

Mohyeldeen Mohammad er ikke velkommen hos oss, sier Arbeiderpartiets gruppeleder, Masud Gharakhani.

Foto: Skjermdump Youtube

Mohyeldeen Mohammad har i en youtubevideo angrepet venstrepolitikeren Abid Raja hvor han har blitt kalt vantro forræder for sine utspill i debatten om nikab. Mohyeldeen Mohammad blir nå etterforsket av PST for trusler. Torsdag ble det kjent at den tidligere syriakrigeren har tilhold i Drammen. Det får flere av byens politikere til å reagere.

Masud Gharahkhani

Arbeiderpartiets gruppeleder i Drammen, Masud Gharahkhani, sier Mohyeldeen Mohammad representerer holdninger som ikke kan aksepteres i Norge.

Foto: Ingvild-Anita Velde / NRK

– Han representerer alle de verdier og holdninger vi aldri må akseptere i samfunnet, sier gruppeleder Masud Gharahkhani i Arbeiderpartiet i Drammen.

Han vil nå at kommunen og politiet samarbeider tett for å hindre at Mohammad skaffer seg et nettverk i byen.

– Ekstreme holdninger

– Vi vet jo at han står for ekstreme holdninger. Det at han kommer med drapstrusler mot folk som uttaler seg i samfunnsdebatten er helt uakseptabelt. Derfor er det viktig for meg å forsikre meg om at politi, PST og kommunen samarbeider tett og at han ikke har miljøer her og utøver de holdningene han har. Det er holdninger vi aldri kan akseptere i Norge.

Jon Helgheim

Fremskrittspartiets gruppeleder i Drammen, Jon Helgheim, ønsker ikke Mohyeldeen Mohammad velkommen til byen.

Foto: Nora Brønseth / NRK

Også Fremskrittspartiet er bekymret.

– Vi skal ikke ha de elementene gående løst i samfunnet. Vi må plage de mest mulig slik at de enten velger å stikke av eller roe ned aktiviteten sin. Jeg tror ikke denne figuren her driver med redelige ting som vi ønsker i samfunnet, sier Jon Helgheim fra Fremskrittspartiet.

Politiet uvitende

Politiet bekrefter nå at de ikke kjente til at Mohyeldeen Mohammad har tilhold i Drammen.

– Vi har ingen opplysninger som sier at han har tilhold her på det nåværende tidspunkt, sier politistasjonssjef, Øyvind Aas.

Øyvind Aas

Politistasjonsjef Øyvind Aas bekrefter at politiet ikke hadde opplysninger om at Mohyeldeen Mohammad har tilhold i Drammen.

Foto: Knut Brendhagen / NRK

– Burde ikke politiet vite om en av landets mest kjente islamister har tilhold i byen?

– Vi ønsker å vite hvem som bor i byen vår slik at vi kan skape den tryggheten som skal være for byens befolkning så vi ønsker å vite mest mulig om det.

– Hva kan politiet gjøre?

– Det er ikke så mye vi kan gjøre helt konkret bortsett fra at vi ønsker informasjon hvis han har bosatt seg i byen, sier politistasjonsjefen.

Arbeiderpartiets Masud Gharahkhani vil nå ta opp saken med drammenspolitiet.

– Jeg har tillit til politiet, men vi vet at informasjonsflyten mellom PST og politiet til tider ikke har vært optimal. Derfor er det viktig for meg å vite at politiet, PST og kommunen jobber tett for at denne personen ikke får pusterom i lokalsamfunnet til å utøve og rekruttere med de ekstreme holdningene hans.

NRK har vært i kontakt med Mohyeldeen Mohammad.
Han vil ikke kommentere saken, hvis han ikke får 100.000 kroner for det. Det er det ikke aktuelt for NRK å betale.

Les også: Abid Raja fikk hatmeldinger fra Mohyeldeen Mohammad