NRK Meny
Normal

Ingen klager på tiggere i parken

Politiet har ikke fått noen klager på at det oppholder seg tiggere i byparken i Drammen. Tidligere i sommer var det stort engasjement for å få fjernet tiggere som lar søpla ligge igjen etter matlaging og som bruker paviljongen som soverom.

Pavilliongen i Byparken i Drammen

BORTE: Da NRK besøkte parken fredag ettermiddag var det hverken tiggere eller forsøpling der.

Foto: Raymond Dalen / NRK

– Nei, etter det har det vært stille. Vi har ingen klager på dette i det hele tatt, sier politioverbetjent Bård Fossan ved Drammen politistasjon.

Politiet følger opp alle henvendelser og eventuelle klager om forsøpling i parken, men i det siste har det vært lite å følge opp.

Les også:

Vil ha slutt på overnatting

Jon Helgheim fra Fremskrittspartiet, er den som har stått hardest på at det må bli slutt på å la tiggere overnatte i parken, men han er ikke overrasket over at politiet ikke får mange klager.

Jon Helgheim

Jon Helgheim (Frp) tror det varierer fra dag til dag hvor mange tiggere det er, og hvor mye søppel som ligger utover.

Foto: Odd Vegard Kandal

– Nei, det er kjent for meg fra før at politiet sier de ikke får mange klager fra publikum og det har de sagt hele tiden. Folk vet vel at politiet gjør lite med det. Og det er kjent fra media at politiet og kommunen nærmest har en stilltiende aksept for at tiggere kan overnatte i parken selv om det er ulovlig.

–Har du overdrevet problemet?

– Nei, det er jo mediene som har dokumentert hva som skjer i parken. Og at det varierer mye fra dag til dag hvordan det ser ut der. Men det er godt kjent at utenlandske tiggere lager mat og overnatter i parken selv om det varierer hvordan de rydder etter seg. Noen ganger er det mye søppel andre ganger er det ingen ting.

Les også:

Forstår tiggerne

NRKs reporter tok en tur i parken for å se på forholdende. Akkurat da han var der, var det ikke en eneste tigger å se. Men det er helst om kvelden og natten de oppholder seg ved eller i parken.

Ispapir i Drammen Park

Byparken i Drammen var ryddig fredag, bortsett fra et og annet ispapir noen hadde slengt fra seg.

Foto: Raymond Dalen / NRK

Denne ettermiddagen var det mange andre som brukte den grønne lungen i Drammen sentrum. Folk slappet av på plenen, familier var på lekeplassen og barn vasset i fontenen.

Det lille som var av søppel var et og annet sjokoladepapir eller ispapir noen hadde slengt fra seg.

På spørsmål om tiggerne var til sjenanse svarte alle, bortsett fra en, at de ikke følte tiggerne som noe problem.