NRK Meny
Normal

Ikke bekymret for nye stadionkrav

Med opprykk til eliteserien er det en ny hverdag som venter Mjøndalen. Blant annet stilles det nye og spesifikke krav til arenaen som Mjøndalen ikke tilfredsstiller i dag.

Mjøndalen stadion

Mjøndalen IF må få på plass flere sitteplasser enn de som er på stadion i dag.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen/NRK

Når et lag spiller i Norges øverste divisjon er det visse retningslinjer og krav som må følges for at ikke klubben må spille sine hjemmekamper andre steder enn sin egen stadion. Blant annet skal det på plass egne rom for media, nok sitteplasser og ikke minst sikkerheten.

Mye utbedringer

Anleggssjef i Norges Fotballforbund, Ole Myhrvold, har full oversikt over hva som må til for klubben fra Nedre Eiker.

– Det Mjøndalen Stadion mangler i øyeblikket er først og fremst publikumskapasitet. For å få stadion godkjent for eliteserien må det på plass minst 3000 seteplasser. I tillegg må Mjøndalen utbedre flombelysningen, få på plass egne arrangementsrom og mediefasiliteter vi er pålagt i henhold til avtaler.

Mjøndalen har med andre ord en formidabel jobb foran seg, når de nå skal forberede seg til spill på Norges ypperste nivå.

LES OGSÅ: Velkommen tilbake, «lillebror»

Kan gi dispensasjon

Ole Myhrvold

Ole Myhrvold er meget fornøyd med samarbeidet Norges Fotballforbund har hatt med MIF så langt.

Foto: Øyvind Berge Sæbjørnsen / NRK

Men Myhrvold legger villig til at samarbeidet med Mjøndalen har vært eksemplarisk så langt, og at det skal en del til for ikke å få godkjent stadion.

– Vi har hatt en god dialog med klubben hele veien, helt siden starten av byggeprosessen til det nye stadion. Om de ikke får på plass utbedringene innen fristen vil de bli nødt til å sende inn en handlingsplan som en uavhengig lisensnemnd må se på, og de vil eventuelt godkjenne en dispensasjon. Men noen ting som medieavtaler og sikkerhet kan vi ikke gi dispensasjon på, og da må klubben se seg om etter andre stadion.

Ikke bekymret

Og det nærmeste godkjente stadion for MIF er Marienlyst, hvor erkerivalen i blått, Strømsgodset, holder hus. Men frykt ikke, sier sports- og administrasjonssjef i Mjøndalen, Kenneth Karlsen. Klubben har stålkontroll.

– Disse kravene bekymrer ikke meg i det hele tatt. Vi har visst om dem hele veien. Mjøndalen er en klubb som kun bygger etter behov, og nå er det behov, sier han.

Kenneth Karlsen

Kenneth Karlsen frykter ikke en eventuell fremtid på Marienlyst Stadion.

Foto: Knut Brendhagen / NRK

Han forteller at de aller helst skulle ønske å bygge ut hele langsiden der garderoben står i dag, men at klubben ikke kommer til å rekke det innen fristen. Dermed vil det bli satt opp midlertidige sitteplasser der, frem til selve utbyggingen eventuelt blir påbegynt i 2016.

LES OGSÅ:

Uaktuelt med Marienlyst

– I 1996 måtte Strømsgodset spille deler av sesongen på gamle Nedre Eiker Stadion. Kan det skje at dere må reise til Marienlyst?

– Jeg tror hele det scenarioet der er litt medieskapt. Vi har ingen store utfordringer med å få på plass utbedringene, så vi er veldig trygge på at 2015-sesongen vil bli spilt på Mjøndalen Stadion for MIF sin del, avslutter Karlsen.

Spillere og supportere samlet seg i Mjøndalen etter opprykket.