NRK Meny
Normal

I dag kan politiet få svar

Håper den foreløpige obduksjonsrapporten kan fortelle hvorfor tre personer omkom i brannen i et rekkehusbygg på Solbergmoen.

Brann Solbergmoen

VENTER PÅ SVAR: Politiet vet fortsatt ikke hvorfor det begynte å brenne. Og de ønsker svar på hvorfor tre voksne personer ikke klarte å komme seg ut av det brennende huset.

Foto: Morten W Røkeberg / NRK

Mandag ble det kjent at politiet har bedt Kripos om bistand til de tekniske undersøkelsene i saken. Ifølge Kripos har de bistått under obduksjonene, samtidig som de bistår med brannteknisk ekspertise på selve brannstedet.

Lensmann Torill Sorte

Lensmann i Nedre Eiker, Torill Sorte, sier politiet ikke utelukker noe i starten av etterforskningen.

Foto: Ingvild-Anita Velde / NRK

De tre omkomne ble mandag sendt til Rettsmedisinsk institutt for obduksjon. Politiet venter på en sikker identifisering av de tre, men har en formening om hvem de døde er.

– Vi avventer blant annet obduksjonsrapporten. Den vil sammen med ytterligere undersøkelser på brannstedet kunne gi oss svar på hva som forårsaket denne tragiske brannen, sa lensmann i Nedre Eiker, Torill Sorte, mandag ettermiddag.

Den foreløpige obduksjonsrapporten er ventet i løpet av tirsdag og politiet har sagt at de vil sende ut en pressemelding så snart de pårørende er varslet.

Mange spørsmål

Det var to kvinner og en mann som mistet livet i brannen. Det var en av kvinnene som meldte brannen inn til nødetatene. Det politiet håper obduksjonsrapporten kan gi svar på, er hvordan tre personer kunne omkomme i en brann som skjer tidlig på kvelden og hvor en av dem som omkommer selv melder om brannen.

En av kvinnene ble funnet omkommet på leilighetens balkong. Politiet har sikret seg mobiltelefonen hennes.

Rekkehusbrann Solbergelva

Brannen i rekkehuset på Solbergmoen spredte seg via takkonstruksjonen.

Foto: Per Håkon Solberg / NRK

Fortsetter etterforskningen

Samtidig som politiet venter på den foreløpige obduksjonsrapporten, fortsetter etterforskningen.

Politiet har ikke utelukket at det skjedde noe kriminelt i forbindelse med brannen, og forsøker å finne ut hvorfor det begynte å brenne.

– Vi er ganske åpne. Det er viktig å ikke utelukke noe i starten av etterforskningen for å se om vi kan finne et svar på hva som egentlig skjedde, forteller Sorte.

Politiet skal blant annet avhøre vitner, pårørende og beboere i leilighetskomplekset. I tillegg ønsker de å innhente lydlogger og telefontrafikk, i et håp om at det kan være med på å tegne et bilde av hva som skjedde.